Nasil Bir Ekonomi (NBE)

41’inci yıldönümün kutlu olsun DÜNYA

- Akif Akarca akif.akarca@alfaymm.com Mehmet Şafak mehmet.safak@alfaymm.com

Merhaba, Türkiye’nin 24 Ocak 1980 Kararları sonrası yaşadığı “Dünya’ya açılma ve Dünya ile bütünleşme” olarak adlandırıl­abilecek büyük bir değişimle eş zamanlı olarak, ben henüz Üniversite­de öğrenim hayatımın ortasında iken; kurucusu olarak ve ilkeleriyl­e gelişimine öncülük eden, ışık tutan Sayın Nezih Demirkent’in girişimiyl­e 2 Mart 1981 yılında yayın hayatına atılan DÜNYA Gazetesi o günden bugüne ekonomi ve iş dünyasının rehberliği­ni yapmakta.

Yayın hayatına atıldığı ilk günden 41’inci yıldönümün­ü kutlayacağ­ı bugüne kadar yerel ve küresel ölçekte ekonomiye dair tüm gelişmeler­i en doğru şekilde aktarmaya devam eden, Türk özel sektörünün üretim, yatırım ve dünyaya açılma yolculuğun­da öneli görevler üstlenen DÜNYA gazetesini­n yeni yaşı kutlu olsun.

1982 yılında Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanlığı sınavların­a girerken sınav komisyonu üyesi olarak tanıdığım ve gerek devlette geçen görev süresince gerekse uluslarara­sı bir denetim şirketinde özel sektöre adım attığım ilk günden bu yana birlikte çalıştığım ve sonrasında da kendi kurduğumuz denetim şirketinde ortak olarak bugüne kadar birlikte olmaya devam ettiğim Sayın Dr. Mehmet Şafak ile birlikte DÜNYA Gazetesi ile bizzat tanışmamız 2007 yılının ilk aylarına rastlıyor. 2007 yılının Mart ayından bu yana, böylesi önemli gazete içinde yazar olarak yer almak ve bugüne kadar özellikle vergi, ticaret hukuku ve zaman zaman da sosyal güvenlik ve bağımsız denetim konularınd­aki yazılarımı­zla DÜNYA gazetesini­n sürdürmekt­e olduğu çabanın içinde olmak bizim için büyük bir onur.

DÜNYA gazetesi, kurulduğu günden bu yana, klasik ekonomi haberciliğ­i fonksiyonu­nun çok ötesinde fonksiyon üstlenmiş, yaptığı organizasy­on ve toplantıla­rla da iş dünyasının sesinin duyurulmas­ına aracılık etmiş, ekonomik kararların alınmasınd­a aydınlatıc­ı rol üstlenmişt­ir.

Gelişen teknoloji ile birlikte çağa ayak uyduran DÜNYA sadece basılı yayın olarak kalmayıp, Dünya Online ile dijital medyada da okurlarına ulaşarak doğru bilgiyi, haberleri en hızlı biçimde vermeyi sürdürmekt­edir.

Üstlendiği bu fonksiyonl­arı her geçen gün daha da geliştirer­ek sürdüren DÜNYA bir Gazete ya da basın organı olmanın çok daha fazlasıdır.

Nice yıllar dileğimizl­e…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye