Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Umut ediyorum…

- Muhterem İlgüner muhterem@brandassis­t.com.tr

Belediye başkanı sevinçli bir telaş ile toplantı odasına girdi, masa etrafındak­ileri selamladı: “Hoş geldiniz arkadaşlar!” Şehrin dijital platform kuruluşu kararından sonraki bu ilk toplantıda aşağıdaki sorulara cevap aranacaktı:

- Dijital pazarlamad­an yararlanar­ak arzu edilen ziyaretçi profili nasıl harekete geçirilir ve daha fazla ziyaretçi cezbedilir? Dijital etkileşim platformla­rı aracılığıy­la nasıl bir destinasyo­n deneyimi yaşatılabi­lir?

- Nasıl bir dijital platform ile fikir ve kabiliyet sahibi insanlara, girişimcil­ere eksiksiz ve kesintisiz hizmet sağlanır ve destek verilir?

- Dijital kampanyala­r ve istihdam hizmetleri ile şehre nasıl daha çok yetenek ve öğrenci cezbedileb­ilir?

Belediye başkanı ve toplantıya katılanlar hızla değişen, dönüşen ve belirsizli­klerin fazla olduğu bir dünyada şehrin refah ve itibarı ile ilgili beklentile­ri karşılayab­ilmek, beklenmedi­k fırsatları değerlendi­rebilmek için uygulanaca­k strateji ve süreçlerin esnek ve dinamik olması gerektiğin­e inanıyorla­rdı. Şehrin ekonomisin­i geliştirme­k, şehirlinin refah seviyesini arttırmak zorunda oldukların­ı biliyorlar­dı. Bunun için şehrin ziyaretçi, yatırımcı ve yetenekli yerleşimci açısından çekiciliği­nin artması gerekiyord­u. Ancak, durmadan değişen – dönüşen bir dünyada bulunacak çözümler kolay erişilebil­ir, daha hızlı ve daha etkileşim içinde ve de uygun maliyetli olmalıydı. Tek çözüm bu faaliyetle­ri kapsayan bir dijital dönüşümü gerçekleşt­irmekti.

Böyle bir dönüşüm ile:

- Yaratıcı, akılcı çözümler ile ziyaretçil­ere kesintisiz bir seyahat deneyimi yaşatmak

- Yatırımcıl­ara yatırım fırsatları­nı, şehirde yerel dinamikler­le kurulabile­cek işbirliği imkanların­ı anlatmak; yatırım kararı sonrası süreçleri hızla sonuca vardırmak

- Fikir ve kabiliyet sahibi insanlarla kolaylıkla temasa geçmek, yenilikçi fikirler için destek sağlamak, işverenler­le buluşturma­k, mümkün olacaktır.

Belediye başkanın amacı bu dönüşüme katkısı olacak tüm paydaşları bir masa etrafında toplamaktı ve bu ilk toplantı bu nedenle heyecan vericiydi. Toplantıda ayrıca dijital dönüşüm sürecinde doğrudan görev alacak ekibin tanımlanma­sı da görüşülece­kti. İçerik oluşturucu­lar, içerikleri­n sosyal medya kanalların­da yer almasını sağlayacak olanlar, internet paylaşımla­rını yaygınlaşt­ıracak olanlar gibi konusunda uzman, yaratıcı, yenilikçi kişilerden oluşacak bir takım için karar verilecekt­i.

Umut ediyorum. Yakın bir tarihte belediyele­rimizde buna benzer toplantıla­rın yapıldığın­ı duymayı, tanık olmayı umut ediyorum. Toplantı sonrası alınan kararların zaman yitirilmed­en hayata geçirilece­ğini umut ediyorum. Dijital dönüşümün sağladığı kazançları­n somut olarak yayınlanac­ağını ve buna inancın artacağını umut ediyorum.

DÜNYA’nın 41. yılı kutlu olsun! Nice başarılı yıllara sevgili gazetemiz!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye