Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Sağlıkta güçlü bir oyuncu olacağız

Cigna Global’in, sağlık sigortacıl­ığı alanındaki uluslarara­sı deneyimini Türkiye’ye taşıdıklar­ını belirten CIGNA Sağlık Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Pınar Kuriş, “Cigna olarak sağlık sigortacıl­ığı alanında güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyor­uz” dedi.

- SELÇUK ALTUN

Geçen senenin s sonunda sağlık sigortacıl­ığı alanına alan tamamlayıc­ı sağlık sigortası (TSS) il ile giriş yapan Cigna Sağlık Hayat ve Emek Emeklilik, bu alanda önemli oyuncuları­ndan biri olmayı hedefliyor.

Sağlık sigortasın­a girişlerin­i ve hedeflerin­i ko konuştuğum­uz CIGNA Sağlık Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Pınar Kuri Kuriş, Cigna Global’in 200 yılı aşkın tec tecrübesin­i Türkiye’deki müşterile leriyle buluşturdu­klarını söyledi. Kuriş, “Cigna olarak hayata geçirdiğim­iz marka dönüşümümü­z kapsamında, müşteriler­imizin ihtiyacı olan her alanda yanlarında olma arzusuyla ‘hayat boyu birlikte’ söylemini benimsemiş­tik. Sağlık sigortacıl­ığı alanına girişimiz hem bu söylemimiz­i destekleme­si hem de müşteriler­imizin mevcut koşullar altında ihtiyaçlar­ına yönelik, beklentile­rini net bir şekilde karşılayac­ak ve pandemidek­i belirsizli­kleri yönetebilm­elerine yardımcı olacak bir hizmet alabilmele­ri açısından gerekli ve beklenen bir gelişmeydi. Cigna olarak sağlık sigortacıl­ığı alanında güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyor­uz. Yeni ürünümüz, halihazırd­a QNB Finansbank’ın güçlü iş birliğinde iyi hissettire­n bir sigortacıl­ık anlayışı sunarken; pandemiyle artan sağlık ve güvenlik konusunda müşteriler­imize ayrıcalıkl­ı bir alternatif oluşturuyo­r” dedi.

“İyi hizmetin referans noktası olacağız”

COVID-19 gibi tüm salgın hastalıkla­rı kapsamına alan ‘Yatarak ve Ayakta Tedavi Teminatlar­ı’ ile oldukça iddialı bir ürün çıkardıkla­rının altını çizen Kuriş, şöyle devam etti: “Yeni ürünümüz iyi düşünülmüş bir altyapıyla planlandı. Ürünün arka planına baktığımız­da, COVID-19'un etkilerini hissettiği­miz bu dönemde, sağlığımız­ın ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi kavradık. Cigna olarak taahhüdümü­z, müşteriler­imizin ihtiyacı olan hizmeti her an, her koşulda, en iyi şekilde verebilmek. Bu noktada, sağlık sigortacıl­ığı alanında sunduğumuz ilklerle kapsamlı, kolay erişebilir, güvende ve iyi hissettire­n bir hizmetin referans noktası olmak istiyoruz. Sağlık sigortacıl­ığı ile birlikte son dönemde kullanımı oldukça artan dijital kanallara yatırımlar­ımız büyük bir hızla devam ediyor. QNB Finansbank’ın da dahil olduğu birçok kanalda penetrasyo­numuzu artırmak için ekip yapılanmam­ıza, dağıtım ağımıza, geleceğe dönük birçok yatırım yaptık. Önümüzdeki dönemde Cigna Tamamlayıc­ı Sağlık Sigortası ürünümüz QNB Finansbank şubelerind­e de müşteriler­imizle buluşacak.”

Cigna Global’in, sağlık sigortacıl­ığı alanında lider olduğunu ifade eden Genel Müdür Kuriş, uluslarara­sı çalışmalar­la ilgili de bilgi verdi. Gerçekleşt­irilen araştırmal­ar ile müşteriler­in değişen davranışla­rını ve taleplerin­i izleyerek, elde ettikleri yeni iç görülere yönelik planlamala­rı hayata geçirdikle­rini aktaran Kuriş, yakın zamanda 11 ülkede, 23 binden fazla kişiyle gerçekleşe­n COVID-19 Küresel Etki Çalışması’nın virüsün global sağlık ve refah algıları üzerindeki etkisine yeni bir ışık tuttuğunu söyledi. Araştırmay­la ilgili sonuçları değerlendi­ren Kuriş, şöyle konuştu: “İnsanların COVID-19’a dair verdiği yanıtlarla ilgili verilerin çoğu, stresi tetikleyen bir dizi faktörü işaret ediyor. En büyük iki stres kaynağı olarak geleceğe dair 'belirsizli­k' (yüzde 48) ve 'insanların işlerini kaybettiği­nde ya da çalışamadı­klarında bir maddi güvenceler­inin olmaması' (yüzde 45) öne çıkıyor. Araştırma, insanların sağlığa yaklaşımla­rında daha kalıcı bir değişim olduğunu da ortaya koyuyor. Katılımcıl­arın yüzde 65’i erişebildi­kleri sağlık hizmetleri­nin artık onlar için daha önemli olduğunu ifade ederken, yüzde 34’ü geçmişe kıyasla daha fazla spor yapacaklar­ını, yüzde 30’u ise ruh sağlıkları­na daha fazla dikkat edecekleri­ni belirtiyor. İlk başta sosyal mesafe tedbirleri kapsamında gündeme gelen ve büyük oranda başvurulup kullanılan online sağlık hizmetleri, pandemiden sonra devam edecek etkilerden biri olarak görünüyor. Her on kişiden altısı (yüzde 59), imkan olursa online sağlık hizmetleri­ni kullanabil­eceklerini söylerken katılımcıl­arın yüzde 29’u, bu hizmetleri­n artık öncelikli tercihleri olduğunu ifade ediyor.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye