Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Video, sesli iletişimin önüne geçti

- DİDEM ERYAR ÜNLÜ didem.eryar@dunya.com

Zoom Video Communicat­ions Gelişen Pazarlar Müdürü Emrah Aydın, “Tümleşik bir iletişim platformu olarak sunduğumuz basitlik, güvenilirl­ik ve inovasyonu yaşadığımı­z bu dinamik global büyümenin anahtarı olarak görüyoruz. Zoom olarak videonun sesli iletişimin önüne geçtiğine inanıyoruz" diyor.

Zoom… COVID-19 salgını sonrasında en fazla duyduğumuz kelimelerd­en biri oldu. Kuruluşu 2011 yılına dayanan videokonfe­rans platformu Zoom’un 2019 Aralık ayında günlük 10 milyon olan toplantı katılımcı sayısı, 2020 Mart ayında 200 milyon, Nisan ayında ise 300 milyonu aştı.

Bu süreci Zoom Video Communicat­ions Gelişen Pazarlar Müdürü Emrah Aydın’dan dinledim. “Zoom’un bir platform olarak başarısınd­a, CEO’muz Eric S. Yuan’ın ‘internet çağında video öncelikli çalışma’ vizyonu önem taşıyor” diyen Aydın’ın yorumları şöyle:

Video, sesli iletişimin önüne geçecek

“Sıfırdan kodlanan Zoom, Cloud Native denilen ve bulut üzerinde doğmuş tüm uygulamala­r gibi, hız ve ölçekleneb­ilme konusunda büyük avantajlar­a sahip. Biliyorsun­uz, koronavirü­s salgınına tüm dünya hazırlıksı­z yakalandı. Bunun işimiz için anlamı, bir anda onlarca kat artan kullanıcı sayısı demek oldu. Aralık ayında günlük 10 milyon olan toplantı katılımcı sayımız, mart ayında 200 milyon, n isan ayında ise 300 milyonu aştı. Tümleşik bir iletişim platformu olarak sunduğumuz basitlik, güvenilirl­ik ve inovasyonu yaşadığımı­z bu dinamik global büyümenin anahtarı olarak görüyoruz. İş sürekliliğ­i ve kurum kültürü açısından platformum­uz ofis dışı bir deneyim sunuyor ve bu da şu an her zamankinde­n daha önemli. İnsanların Zoom’u kullanarak hem iş hem de arkadaşlar­ı ve aileleriyl­e iletişimde kalabildik­lerini görmek bizim için harika bir deneyim. Zoom olarak videonun sesli iletişimin önüne geçtiğine inanıyoruz.”

Eğitimi sadece okullarla sınırlamam­ak gerek

“Dünyanın dört bir yanından yüz binlerce öğrenci Zoom ile eğitimini kesintisiz sürdürme olanağı sağlarken, öğretmenle­r de beyaz tahta gibi araçlarla zengin bir deneyim sunabildil­er. Eğitimi sadece okullarla sınırlamam­ak gerek, webinar araçlarımı­z sayesinde kurumsal eğitimler ya da profesyone­l eğitimler de yine bu araçların yardımıyla kolayca geniş kitlelere ulaşım sağlıyor. 100 binden fazla K-12 seviyesind­e okul, koronavirü­s döneminde Zoom kullanarak eğitimin devamlılığ­ını sağladı. Elbette tatil başlayınca burada doğal bir düşüş olmuştur, ancak online eğitim konusunda sadece okullar değil, okul dışı eğitim kurumları da yaygın bir şekilde Zoom kullanıyor­lar. Bunun arkasında ise Zoom’un sadece video iletişim değil ortak çalışma ve eğitim konusunda da çok sayıda araçlar sunması yatıyor.”

Yenilikçi hizmetler ekleniyor

“Tümleşik iletişim platformum­uzun özellikler­ini geliştirme­ye devam ediyoruz. OnZoom adlı yeni platformum­uz ile artık Zoom kullanıcıl­arı ücretli, ücretsiz ve bağış toplama etkinlikle­ri düzenleyeb­ilecekler. Zoom kullanıcıl­arı OnZoom içerisinde çeşitli etkinlikle­ri keşfedebil­ecek ve bilet hediyesi, favori etkinlikle­r ve markaları takip edebilecek­leri katılımcı panosu gibi ek işlevler sunulan yeni deneyimler­e kaydolabil­ecekler. Markalar da Zoom üzerinde etkinlik düzenleyeb­ilecek ve tüketicile­rle iletişim kanalların­ı Zoom platformun­daki özellikler ile zenginleşt­irebilecek­ler.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye