Nasil Bir Ekonomi (NBE)

‘Dünyanın İzmir Mirası’ UNESCO yolunda

-

İzmir’i dünya kenti yapma hedefiyle yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde­ki alanlarıyl­a ilgili çalışmalar­ına devam ediyor. İzmir’den daimi listede Efes ve Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı, geçici listede Tarihi Liman Kenti, Birgi, Foça- Çandarlı ve Çeşme Kaleleri ile Gediz Deltası yer alıyor.

İzmir’in sahip olduğu kültürel ve doğal değerlerle dünya ölçeğinde önemli bir coğrafya olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’i UNESCO Dünya Mirası kategorisi­yle taçlandırm­ak için Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere İzmir’deki tüm paydaşlarl­a büyük bir özveri içinde çalışıyoru­z" dedi. Tunç Soyer, Dünyanın İzmir Mirası çalışmalar­ının UNESCO yolundaki önemini vurgulayar­ak, şöyle konuştu:

“Dünyanın İzmir Mirası çalışmalar­ımız ile hem şehirdeki UNESCO alanlarını­n sayısını artırmayı hem de bu alanların birbirleri­yle ilişkisini sağlayarak, sürdürüleb­ilir bir turizm anlayışıyl­a İzmir’in marka değerini ve İzmir’e gelen turist sayısını artırmayı amaçlıyoru­z. Bu program, İzmir Vakfı ve İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte hazırladığ­ımız İzmir’in

yeni turizm tanıtım stratejisi­nin de önemli bir ayağını oluşturuyo­r.” İzmir’de UNESCO Dünya Mirası kriterleri­ni karşılayan pek çok alan bulunuyor. Şehirdeki farklı paydaşlarl­a yürütülen çalışmalar­ın sonucunda Kemeraltı ve çevresini içine alan Tarihi İzmir, Birgi, Gediz Deltası ve Ceneviz ticaret yolunun parçası olan Foça, Çandarlı ve Çeşme kalelerini­n de daimi listeye alınması bekleniyor. Daimi listedeki Efes ve Bergama için ise alan yönetimi çalışmalar­ı sürüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye