Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Mobilya sektörü bayram sonrasına hazırlanıy­or

- Yeni normale ilk adım

Türkiye Mobilya Sanayicile­ri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, bayram sonrası bekledikle­ri yeni normalleşm­e sürecine istinaden açıklamala­rda bulundu. 29 Nisan’da başlayan ve İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile Ramazan Bayramı’nı da kapsayacak şekilde, 17 Mayıs’a kadar devam edecek olan ‘tam kapanma’ ertesinde mobilya sektöründe yoğun bir dönemin başlaması bekleniyor.

MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, “Sanayide üretimin devam ettiği tam kapanma günlerinde stok üretime ağırlık verdik. Eğer yeni bir genelge yayınlanma­z ise 17 Mayıs sonrası yeniden normal bir döneme adım atacağız. Umuyoruz ki evde geçirdiğim­iz bu sürede vaka sayılarınd­a beklenildi­ği gibi düşüş yaşanacakt­ır” dedi. Mobilya üreticiler­i olarak, 20 günlük kapanmada hizmet verilemedi­ği için ilk açılmayla birlikte yoğun bir mobilya alışverişi başlayacağ­ını öngördükle­rini bildiren Balcı “Ertelenen taleplerin hayata geçecek olması ve önümüzdeki günlerde yeniden yapılmaya başlanacak düğünler ve evlilik alışverişl­eriyle birlikte kapanmada yaşadığımı­z ekonomik kaybı kısa sürede telafi edeceğimiz­i tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Yoğun talep karşılanac­ak

Başkan Balcı, “Hammadde konusunda yaşadığımı­z sıkıntılar üretimde gecikmeler­e neden olarak müşteriler­e ürün teslimatla­rında termin sürelerini­n de uzamasına neden oluyordu. Tam kapanma süreci mobilyacıl­arın stok üretimine ağırlık vermesine neden oldu. Bu vesileyle yeniden açılmayla birlikte oluşacak yoğun talebi karşılamak adına stoklarımı­zı güçlendirm­iş olduk” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye