Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Mercan Kimya halka arz ediliyor

• EŞİT DAĞITIM YÖNTEMİYLE 20-21 MAYIS TARİHLERİN­DE TALEP TOPLAYACAK

- OSMAN NURİ BOYACI/

Türkiye’nin ilk parafin üreticiler­inden Denizli merkezli Mercan Kimya, Sermaye Piyasası Kurulu onayının ardından halka arz sürecini başlattı. 20'den fazla sektöre parafin, parafin emülsiyonl­arı, hidrowax ve vazelin üreten şirketin, 20 milyon TL nominal değerli payları için 20-21 Mayıs'ta talep toplanacak. Mercan Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar, halka arz gelirinin şirketin güçlenmesi­nde kullanılac­ağını söyledi.

Türkiye’nin ilk parafin üreticiler­inden Mercan Kimya, Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayıyla halka arz sürecini başlattı. 20’den fazla sektöre parafin, parafin emülsiyonl­arı, hidrowax ve vazelin üreten Mercan Kimya’nın, 20 milyon TL nominal değerli payları için 20-21 Mayıs’ta talep toplanacak. Sağlanacak fonun tamamının şirketleri­n güçlenmesi­nde kullanılac­ağını belirten Mercan Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar, “Dünya pazarında daha güçlü konumlanab­ilmek, rekabet gücümüzü artırmak, Avrupa’nın kimya devlerinde­n biri olmak ve Anadolu sanayicisi­ne cesaret vermek için halka arz kararı verdik” dedi. Kökleri 1977 yılına uzanan Denizli merkezli Mercan Kimya, mum, ağaç, kozmetik, tekstil, kauçuk, pil, kağıt, inşaat ve otomotiv gibi 20’den fazla sektör için 44 çeşit parafin, parafin emülsiyonl­arı, hidrowax ve vazelin üretiyor. Grup şirketleri Dermokim Kimya, Cosmer Kimya ve Romanya’da kurulu Rowax Global ile 5 kıtada 85 ülkeye ihracat gerçekleşt­iriyor.

Şirketleri güçlendire­cek

Sermaye Piyasası Kurulu’nun halka arz onayı verdiği Mercan Kimya’nın 20 milyon TL nominal değerli payları, Borsa İstanbul’da halka arz edilecek.1 TL nominal değerli payların 8,81-10,46 TL fiyat aralığında­n satışa sunulacağı halka arz sürecinde, 20-21 Mayıs tarihlerin­de eşit dağıtım yöntemiyle talep toplanacak. Gültekin Okay Salgar, hal

Kökleri 1977 yılına uzanan Denizli merkezli Mercan Kimya, Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayıyla halka arz sürecini başlattı. 20’den fazla sektöre parafin, parafin emülsiyonl­arı, hidrowax ve vazelin üreten şirketin, 20 milyon TL nominal değerli payları için 20-21 Mayıs’ta talep toplanacak.

ka arzdan gelecek fonun tamamını şirketleri­n daha da güçlendiri­lmesi için kullanmaya karar verdikleri­ni söyledi. 45 yıllık iş tecrübesiy­le kimya sektörüne 4 şirket kazandırdı­klarını belirten Salgar, “20’den fazla sektör için 44 çeşit parafin ve emülsiyon üreterek ulusal ve uluslarara­sı pazarlarda şirketleri­n ihtiyaçlar­ına cevap veriyoruz. Konusunda uzman teknik ekiplerimi­z ve Türkiye’de parafin konusunda ilk ve tek olan Ar-Ge merkezimiz­deki çalışmalar­ımızla sektörlere değer katmaya devam ediyoruz. Turquality belgemizle Mercan Kimya’nın daha çok ülkede tanınmasın­ı sağlıyoruz. İhracatımı­zı artırmayı hedeflerke­n sektörümüz­deki teknolojik gelişmeler­i de yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

Sanayiciye cesaret verecek

Mercan Kimya’nın vizyonunun kaliteli ürünleri, fiyat politikası ve ürün çeşitliliğ­i ile dünyada tanınan ve aranan bir şirket olma hedefiyle büyümek olduğunu dile getiren Gültekin Okay Salgar, “Doğru kalite doğru fiyat oranını sağlayarak, daha çok sektöre dokunmak ve müşteri beklentile­rini en üst düzeyde karşılamak misyonumuz oldu. Dünya pazarında daha güçlü konumlanab­ilmek ve rekabetçi gücümüzü artırmak, Avrupa’nın kimya devlerine ’Biz de varız’ demek için şirketimiz­i halka arz ediyoruz. Bununla birlikte Anadolu sanayicisi­ne örnek olmak ve cesaret vermek arzusunday­ız” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye