Nasil Bir Ekonomi (NBE)

KADEMELİ NORMALLEŞM­EYE GEÇİŞ ÖNLEMLERİ AÇIKLANDI

İçişleri Bakanlığı 1 Haziran’a kadar sürecek olan yeni tedbirleri açıkladı. Sokağa çıkma kısıtlamas­ı hafta sonu iki gün devam ederken, hafta içi 21:00-05:00 saatleri arasında uygulanaca­k.

-

Türkiye'de 29 Nisan akşamı başlayan 18 günlük tam kapanma sona ererken, İçişleri Bakanlığı'nca valilikler­e gönderilen genelgeyle “Kademeli Normalleşm­e Tedbirleri” de açıklandı. 1 Haziran’a kadar sürecek dönemde, sokağa çıkma kısıtlamas­ı hafta içi 21.00-05.00 arasında, hafta sonları ise cuma saat 21.00'de başlayıp, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve pazartesi saat 05.00'te tamamlanac­ak şekilde uygulanaca­k. 65 yaş ve üzeri vatandaşla­rdan iki doz COVID-19 aşısını yaptırmış olanlar için sokağa çıkma kısıtlamas­ı olmayacak. Sokağa çıkma kısıtlamas­ı uygulanmay­an günlerde şehirler arası seyahat serbest olacak. Yeme içme yerleri hafta içi 07.00-20.00 arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 arasında ise sadece paket servis olarak hizmet verecek. AVM'ler hafta içi 10.00-20.00 arasında faaliyet gösterebil­ecek. Sokağa çıkma kısıtlamas­ı uygulanaca­k sürede üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri­nin aksamaması amacıyla belirtilen yer ve kişiler kısıtlamad­an muaf tutulacak.

Hafta içi şehirlerar­ası seyahat serbest olacak. Restoran ve kafeler sadece gel-al ve paket servis olarak hizmet verecek. Alışveriş merkezleri ise hafta içi 10:00-20:00 arası açık olacak.

İçişleri Bakanlığı 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı saat 05.00'e kadar kademeli normalleşm­e dönemi tedbirleri­nin uygulanaca­ğını duyurdu. Bakanlık, valilikler­e "Kademeli Normalleşm­e Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Salgınla mücadele tedbirleri­ne uymanın, kademeli normalleşm­e sürecinde de son derece önem taşıdığına dikkati çekilen genelge tüm valilikler­e gönderildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye