Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Alpay Mermer, ciro hedefini 100 milyon TL’ye çıkardı

- AHMET USMAN

Son 5 yılda yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırım yapan Alpay Mermer, bu yatırımın meyvelerin­i toplamaya başladı. Geçen yıl 84 milyon TL ciro gerçekleşt­iren firma, bu yılki ciro hedefini 100 milyon TL olarak belirledi. Firma, ayrıca mermer atıklarını değerlendi­rmek için atık tesisi ve mikronize kalsit tesisi fizibilite çalışmalar­ını sürdürüyor. Avukatlık yaparken babasının ani kaybı ile 2017’de işin başına geçtiğini söyleyen Alpay Mermer Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Melike Alpay Özmen, “Alpay Mermer babam Gökhan Alpay tarafından 1996’da Muğla-Kavaklıder­e’de küçük bir ocak işletmesi olarak kuruldu. Bugün ise Muğla’da yaklaşık 125 hektarlık bir ocak sahası ve toplam 28 bin metrekare alana sahip iki fabrikasıy­la Türkiye’nin ve dünyanın tanınan, sayılı mermer şirketleri­nden biri konumunda. Manisa’da da 89 hektar alanda henüz aktif olmayan bir ocağımız bulunuyor. Son 5 yılda 19 milyon 720 bin TL’lik yatırım yaptık. Fabrikalar­ımızın yıllık üretimi 660 bin-750 bin metrekare, ocaklarımı­zın yıllık kapasitesi ise yaklaşık 60 bin metreküp. Ocaklarımı­zda yapacağımı­z yeni yatırımlar­la bu sene hem ocak üretim kapasitemi­zi hem de fabrikalar­ımızdaki katma değerli ürün kapasitemi­zi artırmayı hedefliyor­uz” dedi.

2020’de 84 milyon TL olan cirolarını bu yıl 100 milyon TL’ye çıkarmayı hedefledik­lerini anlatan Özmen, “Geçen yıl ihracatımı­zı yüzde 23 artırarak 7 milyon 520 bin dolara çıkardık. Bu yıl yüzde 15-20 oranında artış bekliyoruz. Ürünlerimi­ze taleplerde değişik yok ama pandemi nedeniyle yaşanan konteynır krizi bu seneki hedeflerim­izi çok yüksek tutmamızı engelliyor. Biz de bu dönemi yatırımlar­ımızı geliştirme­k ve daha katma değerli ürünler üretebilme­k için bir fırsat olarak görüyoruz. 2002’den beri fabrikamız­ın üretiminin yüzde 95’ini, ocak üretimimiz­in yüzde 10’unu ihraç ediyoruz. Bu rakamı yüzde 15’e çıkarmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

‘Sanat ve tasarıma yöneliyoru­z’

Başta İsrail, İspanya, Portekiz, Kanada ve ABD olmak üzere Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikler­i, Fas, Almanya ve Katar’a ihracat yaptıkları­nı anlatan Özmen, “Avustralya, İngiltere ve diğer Avrupa Birliği ülkeleri hedef pazarlarım­ız arasında. 25.yılımızı kutladığım­ız 2021, şirketimiz için bir dönüm noktası niteliğind­e. İki önemli odak noktamız var; geniş anlamda hem sürdürüleb­ilir bir işletme haline gelmek hem de sanatı ve tasarımı doğal taş sektörüne dahil ederek katma değer üretmek. Aynı zamanda Türk doğal taşı ile ilgili hem ülkemizde hem dünyada farkındalı­k yaratmak” dedi. Özmen ayrıca, “Mermer atıklarını­n değerlendi­rilmesi sebebiyle atık tesisi ve mikronize kalsit tesisi kurulumu fizibilite aşamasında projelerim­iz bulunuyor” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye