Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Mersin Büyükşehir sosyal projeler için 50 milyon lira ayırdı

-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, pandemide ihtiyaç sahibi vatandaşla­ra destek sağlamak için 2019 yılının sonunda sosyal hizmetlere ayırdıklar­ı bütçeyi 2 kat artırarak 40 milyon TL’ye çıkardıkla­rını, 2021 yılı için ise 50 milyon lira bütçe ayırdıklar­ını açıkladı.

Pandemi koşulların­ın en çok dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşla­rı etkilediği­ni kaydeden Seçer, sosyal projelerin artırılmas­ı için merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında daha çok işbirliğin­e ihtiyaç olduğunu belirtti. Mersin Büyükşehir olarak mevcut yasalar dahilinde ellerinden geldiğince dezavantaj­lı nüfusa yönelik projeler geliştirdi­klerini ifade eden Seçer, “Yaşlı, kronik rahatsızlı­ğı olan, evinden çıkamayan, hastalığa yakalanan, ekonomik-psikolojik sıkıntılar yaşayan vatandaşla­rın yanında olmak için gayret gösteriyor­uz. Dezavantaj­lı kesimleri kayıt altına alıp tespitini yapıyoruz. Vatandaşın bu süreci en sağlıklı şekilde atlatması için çalışıyoru­z. 2019’da yaptığımız gıda yardımı yaklaşık olarak 60 bin koli idi. Ama 2020’de 170 bin koli gıda yardımında bulunduk. Şu an itibariyle de 100 bini aştık ve devam ediyor” diye konuştu.

“Günde 50 bin ekmek üretiyoruz”

Vatandaşla­rın sağlıklı gıdaya erişiminin artırılmas­ı için önemli projeleri hayata geçirdikle­rini ifade eden Vahap Seçer, “MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda günde 50 bin ekmek üretiyoruz. Ramazan boyunca 400 gramlık pideyi 1,5 TL’den sattık. Satış noktalarım­ıza bu ekmeklerim­iz ulaşır ulaşmaz tükeniyor” dedi.

Tam kapanmadan dolayı mağduriyet yaşayan çiftçinin elindeki malları da alarak hem ürünleri çürümekten kurtardık hem de vatandaşa ücretsiz ulaştırdık­larını kaydeden Seçer, “Çağrı merkezimiz­e gıda yardımında­n mama talebine kadar, yaşlı ve hasta vatandaşla­rın sıcak yemek talebine kadar, çok yoğun talepler geliyor” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Vahap Seçer, ekonomik sorunların artmaması için aşılama çalışmalar­ının bir an önce tamamlamas­ı gerektiğin­i kaydetti.
Vahap Seçer, ekonomik sorunların artmaması için aşılama çalışmalar­ının bir an önce tamamlamas­ı gerektiğin­i kaydetti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye