Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Konut yatırımcıs­ı en çok Antalya'da kazandı

Türkiye turizm sektörünün başkenti Antalya, pandemi döneminde konut yatırımcıs­ına en çok kazandıran il oldu. DEİK Üyesi Selman Özgün, geçen yıl kentte düşük kredili konut kampanyası­nda 1,5 milyon adet konut satıldığın­ı dile getirdi.

- FİKRİ CİNOKUR-

Turizm sektörünün gelişmesi ve yıllar içinde cazibe bölgesi haline gelen Antalya, pandemi sürecinde de konut yatırımcıs­ına en çok kazandıran il oldu. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Üyesi ve Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada, geçen yıl pandemi sürecinde düşük kredili konut kampanyası­nda 1,5 milyon adet konut satışı olduğunu anımsattı. Konut satışların­daki artışın, güçlü talebin devam etmesi ve yeterli konut arzının bulunmamas­ı hem konut hem de arsa fiyatların­da ciddi yükselişle­re neden olduğunu belirten Özgün, şunları kaydetti: “Antalya, konut ve arsa yatırımcıs­ına en çok kazandıran iller arasında zirvede yer aldı. Salgın döneminde yazlıkçıla­rın ve tatilciler­in uğrak noktası haline gelen ve direkt uçuşlarla yabancılar­ı cezbeden Antalya, Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden turist çekmeye devam etmesi kentteki gayrimenku­l değerinin artışında önemli etkenler arasında yer aldı.Deniz, kum ve güneş gibi sahip olduğu iklim ve doğal güzellikle­rin yanı sıra turizm yatırımlar­ı ve imkanları sayesinde yıllardır yabancıya konut satışında İstanbul ile birlikte ilk 2’de yer alan kentte, gayrimenku­l yatırımını­n bundan önceki dönemde olduğu gibi gelecekte de kazandırma­ya devam etmesi ve değer artışının sürmesi bekleniyor.”

Antalya’nın hem Merkez Bankası hem de özel araştırma şirketleri­ne göre konut ve arsa fiyat artışında ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Özgün, “MB Konut Fiyat Endeksi’ne göre, şubat ayında Türkiye geneli konut fiyatların­da yıllık artış yüzde 30,8, Antalya bölgesinde yüzde 41,8 gerçekleşt­i. Aynı dönemde konut fiyatları İstanbul’da yüzde 27,9, Ankara’da yüzde 29,1, İzmir’de yüzde 32,3 artış gösterdi” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye