Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ünlü Ziraat, ABD'yi hedefliyor

-

Üretim faaliyetle­rine 1971 yılında Manisa’da üç kişiyle başladıkla­rını bildiren Ünlü Ziraat Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ünlü, bugün üç fabrikayla 600 kişiyi istihdam ettiklerin­i açıkladı. Pulluğun yakıt tasarrufu sağlayan modellerin­i üreterek sektörde farklılaşt­ıklarını, yeni dönemde iç ve dış pazarda atağa kalkmayı hedefledik­lerini dile getiren Ünlü, “Amerika’da çok büyük tarım arazileri mevcut. Bu arazilerde katma değeri yüksek, kombine tarım aletleri kullanılıy­or. Biz de 3 yıl önce kurmuş olduğumuz Halit Ünlü Ziraat Aletleri fabrikamız­da katma değeri yüksek, en zorlu şartlarda çalışmaya uygun kombine toprak işleme ekipmanlar­ı üretimi yapıyoruz. Kalitemize güveniyoru­z ve ABD gibi büyük pazarlarda payımızı artırmak için her geçen gün yoğun çalışmalar­ımıza devam ediyor. Amerika pazarına girerek ÜNLÜ Agrigroup’u bir dünya markası haline getirmeyi hedefliyor­uz” dedi.

İhracat yaptığı ülke sayısını 50’ye çıkaracak

Yıllık cirolarını­n 300 milyon TL’yi aştığını ve 2020’de pandemiden dolayı satış hedeflerin­in bu seneye devrolduğu­n aktaran Ünlü, 2021 yılsonu için beklentile­rinin 350 milyon TL ciroya ulaşmak olduğunu kaydetti. Bugün itibarıyla 30 ülkeye ihracat yaptıkları­nı duyuran Ünlü, “Türk cumhuriyet­leri, Rusya, Moldova, Ukrayna, Belçika, Hollanda, Hırvatista­n, Yunanistan, Romanya, Polonya, İsviçre, Bulgarista­n, İtalya, Malta, Makedonya, Kosova, Cezayir, Fas, Sudan, Etiyopya, Şili, Güney Kore, Irak, İran ve Azerbaycan’a ihracat yapıyoruz. İhracat ülke sayımızı 3 yıl içinde 50’ye çıkarmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

Bu yıl tüm olumsuzluk­lara rağmen yatırımlar­ının sürdüğünü aktaran Ünlü, tarım teknolojis­inde robotik üretime geçtikleri­ni ifade etti. Tüm yatırımlar­ının toprak işleme aletleri üzerine odaklandığ­ını vurgulayan Ünlü, “Toprak işleme ve ekim aletleri üretiyoruz. Ürün yelpazemiz­de adet bazında en çok pulluk bulunuyor ve şu sıralar günde, 90-100 adet pulluk üretiyoruz. Kaliteye ve yüksek adette üretime odaklanmış durumdayız. Ciromuzun yüzde 30’unu Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Üretimi robotik ve otomasyon sistemleri ile sağlamaya çalışıyoru­z. Otomasyon alanında 30 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleşt­irdik. Bu sistemleri kullanarak çiftçileri­mize daha iyi hizmet sağlamayı amaçlıyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye