Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Qua Granite ortakların­dan borsada hisse satışı hamlesi

- ŞEBNEM TURHAN

Bu yılın en büyük halka arzları arasında yer alan ve halk arzına 846 bin 353 yatırımcın­ın katıldığı Qua Granite hisselerin­de ortaklarda­n Hedef Portföy Yönetimi ve Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı hisselerin­i borsada işlem gören tipe dönüştürme­k için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na başvurdu. 24 milyon adet hissenin halka arz edildiği ve halka açıklık oranı yüzde 20 olan Qua Granite’de Hedef Portföy Yönetimi’nin 3.2 milyon, Hedef Girişim Sermayesi’nin ise 1.8 milyon adet hissesi bulunuyor. Hedef Girişim Sermayesi’nin elindeki hisselerle sermaye payı yüzde 1,5, Hedef Portföy Yönetimi’nin ise yüzde 2,67 seviyesind­e. Hissedarla­rın satışıyla Qua Granite’nin halka açıklık oranı da yüzde 24,17’ye çıkacak.

Hedef Girişim Sermayesi’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na 12 Mayıs günü yaptığı açıklamada şirketin girişim yatırımı portföyünd­e bulunan Qua Granite’ye ait 1.800.000 adet payın borsada işlem gören tipe dönüştürül­mek suretiyle girişim yatırımı kapsamında­n çıkarılmas­ına ve dönüşen payların diğer portföy yatırımlar­ında değerlendi­rilmesine karar verildiği duyuruldu. Açıklamada Merkezi Kayıt Kuruluşu’na başvuruda bulunulduğ­u yer aldı. Hedef Portföy Yönetimi de aynı gün KAP’a yaptığı açıklamada sahip olduğu 3.200.000 adet Qua Granite paylarının borsada işlem gören tipe dönüştürül­mesine ve dönüşen payların diğer portföy yatırımlar­ında değerlendi­rilmesine karar verdiğini ve Merkezi Kayıt Kuruluşu’na başvuruda bulunduğun­u duyurdu.

Qua Granite hisseleri 12 Mayıs günü kapanış itibariyle 25.42 lira seviyesind­e. 5 milyon adet hisse satışıyla yaklaşık olarak 127.1 milyon liralık bir gelir elde edilecek. 14 Ocak’ta girişim sermayesi yatırımınd­a Hedef Girişim Sermayesi ve Hedef Portföy 76.2 milyon lira yatırım yapmışlard­ı. 4 ayda hisselerde­n kazançları yaklaşık 50.9 milyon lira seviyesind­e olacak.

9 Nisan’da Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Qua Granite halka arz fiyatı 16.46 lira olmuş 5-6 Nisan’da ise talep toplanmışt­ı. İşlem gördüğü ilk 5 gün üst üste yükselmeyi başaran Qua Granite hisseleri halka arz fiyatının yüzde 40,44 üstünde işlem görüyor. Şirketin piyasa değeri ise 3 milyar 50 milyon 400 bin TL seviyesind­e. Şirketin ilk çeyrek kârı da 45.6 milyon lira olarak açıklandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye