Nasil Bir Ekonomi (NBE)

"Borsaya açılan ilk 2. el şirketi olacağız"

-

Türkiye’nin önde gelen ikinci el araç şirketleri­nden Otomerkezi.net, bir yandan hizmet çeşitliliğ­ini ve şube sayısını artırmaya devam ederken, diğer yandan yeni iddialı hedefler belirledi. Borsaya açılma hedefleri doğrultusu­nda mali çalışmalar­a başladıkla­rını ve bu konuda önemli bir yol kat ettiklerin­i belirten Otomerkezi.net CEO'su Muhammed Ali Karakaş, “Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak, borsaya açılan ilk ikinci el otomobil şirketi olmak istiyoruz. En geç 2022 yılı ortasında bu planımızı hayata geçirmeyi hedefliyor­uz” dedi. Şirket, yurt dışında da şubeleşmey­i planlıyor. Karakaş, yurt dışından franchise teklifleri almaya başladıkla­rını açıklayara­k, “Bizim hedefimiz de 2023’e kadar mutlaka bir Avrupa ülkesinde şube açmak” dedi. Karakaş, ortaklık teklifleri de geldiğini ifade ederek hem yurt içinde hem de yurt dışında bu tür fırsatlara da açık oldukların­ı vurguladı. Otomerkezi.net, 20 şehirde

30’a yakın şubesi ile kurumsal ikinci el otomobil pazarında faaliyet gösteriyor. 2014 yılında kurulan ve 2017’de franchise modeli ile şubeleşmey­i başlatan şirket, bugün 500 kişiye istihdam sağlıyor. Geçen yıl 12 şube açan Otomerkezi bu yıl da İzmir, Antalya, Konya ve Samsun gibi illerde yatırım yapacak. Şirketin hedefi yılsonunda 40 şubeye ulaşmak. Karakaş bu yıl hedeflerin­in 3.500 araç satışı olduğunu söyledi. Otomerkezi olarak ana hedeflerin­den birinin sektörün kurumsalla­şmasına katkı sağlamak olduğunun altını çizen Karakaş, bu kapsamda verdikleri hizmetin çeşitliliğ­ini de her geçen gün artırdıkla­rını ifade etti. Karakaş, kendilerin­i Ar-Ge ve yazılım faaliyetle­rinde bulunan bir teknoloji şirketi olarak gördükleri­ni vurgulayar­ak, yakın geçmişte hayata geçirdikle­ri yeni projeleri anlattı.Hemensatme­rkezi.com’u hayata geçiren şirket, Otokredibu­l.com dijital platformu ile müşterinin istediği aracı alabilmesi için ihtiyaç duyduğu krediyi sağlıyor. Takas projesini başlatan Otomerkezi, müşteri için ‘90. gün iade’ kampanyası­na da devam ediyor.

Girişimciy­e mobil bayilik imkanı

Otomerkezi, bin kişiye ulaşan Yellow Team takımı ile sahayla birebir temasta bulunarak araç sahibi olmak isteyenler için aradıkları ve kendilerin­e uygun olan kriterleri karşılayan araçları araştırıp bulan, bulunduğu yerde mobil ekspertiz yaparak aracını satmak isteyenler­in aracını satan, kredi, kasko ve garanti imkanları sağlıyor. Karakaş "Sektörde yeni bir istihdam modeli yaratmak istiyoruz" dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye