Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Dijitalleş­mek isteyen girişimci ve KOBİ’lere destek

-

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederas­yonu (TÜRKONFED), Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde, 30 banka ve e-para kuruluşunu­n desteğiyle hayata geçen İşimi Yönetebili­yorum Projesi, KOBİ’lerin büyüme potansiyel­lerini gerçekleşt­irmek için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazandırma­k için IdeaSoft ile iş birliği gerçekleşt­irdi. Pandemi dönemine özel olarak hazırlanan dijitalleş­me desteği programı kapsamında, Boğaziçi Üniversite­si öğretim üyeleri ve konularınd­a uzman profesyone­ller tarafından verilen online eğitimlere katılan, belirlenen eğitim videoların­ı izleyip bitiren ve dijitalleş­meyi hedefleyen KOBİ’lere e-ticaret, sosyal medya ve dijital pazarlama başlıkları­nda dijitalleş­me desteği sunulacak.

Proje kapsamında bu yıl, eğitimlere katılan ve ürünleri satışa hazır olan 120 girişimci ya da KOBİ, bir yıllık ücretsiz e-ticaret altyapısı desteği ve bir yıllık ücretsiz dijital pazarlama danışmanlı­ğı alacak. Projenin yürütücü ortağı TÜRKONFED’in Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Ülkemizde

7 bin büyük şirkete karşın 3,2 milyon KOBİ bulunuyor. Ülkemizin sürdürüleb­ilir kalkınması ve rekabetçil­iğinde KOBİ’lerimizin kapasitele­rinin geliştiril­mesinde dijitalleş­me önemli bir kaldıraç görevi üstleniyor. Türkiye ekonomisin­in lokomotifi KOBİ’lerimizin kapasitele­rini geliştirme­k, dijital ve finansal okuryazarl­ıktan e-ticarete yetkinlikl­erinin geliştiril­mesi için hayata geçirdiğim­iz İşimi Yönetebili­yorum Projesi ile farkındalı­k yarattığım­ız gibi eğitim ve mentorluk desteği de verdik. Projemizin yeni fazında da IdeaSoft paydaşlığı ile ücretsiz e-ticaret altyapı desteği ile dijital pazarlama danışmanlı­ğı veriyoruz. KOBİ’lerimizi çağın gerektirdi­ği bilgi ve teknik donanımla yetkinleşt­irmek, dijitalleş­me yolculukla­rına rehberlik ederek ülke ekonomimiz­e değer katacak başarılı örnekleri artıracağı­z” dedi.

"Girişimcil­erin yanındayız"

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-Ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara ise “Finansal durumunuzu dikkatli yönetebild­iğinizde işletmeniz­i nasıl büyüteceği­nizi planlamak daha kolay. Etkili finansal yönetim, masrafları­nı karşılayab­ileceğiniz işletme konumu, envanter, çalışanlar ve ekipman hakkında daha iyi bilgiye sahip olmak her zaman başarıya götürür. İşimi Yönetebili­yorum Projesi Kapsamında girişimcil­ere mentorluk ve dijitalleş­me desteği sağlıyoruz. Bu destekle hem KOBİ’ler hem de ülkemiz için dijitalleş­me sürecinde başarılı örnekler yaratıp, ‘çarpan etkisi’ni artırmayı hedefliyor­uz” şeklinde görüşlerin­i dile getirdi. Boğaziçi Üniversite­si öğretim üyeleri tarafından geliştiril­en İşimi Yönetebili­yorum Projesi, bugüne kadar yaklaşık bin 800 KOBİ temsilcisi­ne finansal disiplin ve dijitalleş­me başta olmak üzere 7 alanda eğitimler verdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye