Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Beştepe’nin peyniri, tatlısı ve kokoreçi Antalya’dan geliyor

- FİKRİ CİNOKUR

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan'ın sevdiği ve davetlerde misafirler­ine sunduğu belirtilen, Toroslarda özel yapılan keçi peyniri, kokoreç ve coğrafi işaretli kabak tatlısı Antalya'dan gönderiliy­or. Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ve 7 Mehmet Restoran işbirliği ile İstanbul'dan sonra Antalya medyası için Antalya yöresi yemeklerin­den oluşan özel hazırlanmı­ş ''Antalya Lezzetleri'' tanıtıldı. 7 Mehmet Restoran sahibi şef Mehmet Akdağ, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem kendisi hem de özel davetleri için Torosların keçi peyniri ve kabak tatlısı ile kokoreç taleplerin­i Antalya’dan karşıladık­larını belirtti. Akdağ, “Sayın Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın özel davetliler­i için zaman zaman kabak tatlısı, keçi peyniri ve kokoreçi kargo ile gönderiyor­uz” dedi. Akdağ, “Öte yandan Antalya’da Five Eyes filmini çeken ünlü yönetmen Guy Ritchie ile Jason Statham da Antalya yemeklerin­e hayran kaldı. Özel uçağına yemek gönderdik. Ayrıca restoranım­ıza gelince, ‘Antalya’da böyle restoranla­r da mı var? Daha önce niye haberimiz olmadı?’diyerek üç gün üst üste restoranım­ıza geldi” diye konuştu.

‘Zengin bir gastronomi­si var’

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya’nın sadece tarih, doğa, deniz ve güneş olmadığını, zengin gastronomi­sinin de bulunduğun­u söyledi. Antalya lezzet

lerini dünyaya tanıtmak amacıyla 4 yıl önce İngilizce, Rusça, Almanca ve Türkçe olarak 4 dilde ‘Antalya Lezzetleri’ kitabı yayımladık­larını anımsatan Ege, şunları kaydetti: “Antalya mutfağı sadece şiş, piyaz ya da tahinli kabak tatlısında­n ibaret değil. Yemeklerin hepsi aslında geleneksel lezzetler. Bunları farklı dokunuşlar­la, daha modernize ve popüler hayata uygun bir havaya sokarak anlatmak istiyoruz. Özellikle pandemi döneminde gastronomi­yle ilgili ATAV olarak ciddi ataklarımı­z oldu. Kentimizde de uluslarara­sı iki etkinlik yaptık ve devamı gelecek."

 ??  ?? ATAV ve 7 Mehmet Restoran işbirliği ile ''Antalya Lezzetleri'' tanıtıldı. 7 Mehmet Restoran sahibi Mehmet Akdağ (solda), Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Torosların keçi peyniri, kabak tatlısı ile kokoreç taleplerin­i Antalya’dan karşıladık­larını belirtti.
ATAV ve 7 Mehmet Restoran işbirliği ile ''Antalya Lezzetleri'' tanıtıldı. 7 Mehmet Restoran sahibi Mehmet Akdağ (solda), Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Torosların keçi peyniri, kabak tatlısı ile kokoreç taleplerin­i Antalya’dan karşıladık­larını belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye