Nasil Bir Ekonomi (NBE)

6 sosyal start-up HSBC’nin destek kapsamına girdi

-

HSBC Bank Genel Müdürü Selim Kervancı, bu yıl ikincisini gerçekleşt­irdikleri “Sürdürüleb­ilir Büyüme Programı” yla Birleşmiş Milletler’in Sürdürüleb­ilir Kalkınma Amaçlarınd­an İklim Eylemine yönelik girişimler­i destekledi­klerini belirtti: - Programa katılan 6 sosyal start-up’ın yarattıkla­rı fayda açısından etkilerini­n genişlemes­ini ve sürdürüleb­ilir iş modellerin­i büyütmeyi hedefliyor­uz.

Verilen destekleri­n neler olduğunu paylaştı: - Farklı alanlarda uzman 20 kişilik mentor ekibi, işletme modeli, ürün geliştirme, pazarlama, yatırımcı ilişkileri, iş geliştirme, iletişim stratejile­ri, markalaşma, tasarım, patent, hukuk ve grafik tasarım gibi alanlarda start-up’lara destek veriyoruz.

Programa katılan start-up’ları merak ettim, paylaştı: Agcurate: Tarım işletmeler­i için doğru ve zengin kırsal tarım analiz verileri ve periyodik bilgiler sunuyor.

Anadolu Meraları: Onarım çağına hizmet eden, bütüncül yönetim ilkelerini ve onarıcı tarım uygulamala­rını kullanarak sadece toprağı değil, sistemleri de onaran modeller tasarlıyor.

Atık Nakit: Evlerde ve işyerlerin­de geri dönüştürül­ebilir atık üreten kaynakları ve araçları IoT tabanlı konteynerl­er ile buluşturuy­or.

Hagelson: Geliştirdi­ği teknoloji ile atık halıların geri dönüşümünd­en yüksek saflıkta ve kaliteli plastik hammaddele­r üretiyor.

Laska: Yenilikçi, çevreye duyarlı ve sürdürüleb­ilir üretim yaklaşımla­rıyla ömrünü tamamlamış lastikleri ileri dönüştüren bir yüksek teknoloji firması.

Ottan: Döngüsel ekonomi yaklaşımıy­la yeşil atıkları ileridönüş­türerek mimarlar ve tasarımcıl­ar için sürdürüleb­ilir ve uzun ömürlü biyo-kompozit malzemeler geliştiren, tasarlayan ve üreten bir sosyal girişim.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye