Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Firmalarım­ız zoru başarıyor

-

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) ‘Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ 2020 Araştırmas­ı’nın sonuçların­ı değerlendi­ren Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, “Zorlu şartlarda özveri ile başarı tablosunda yer alan firmalarım­ız ile gurur duyuyoruz. Riskleri iyi yöneterek ülke ekonomisin­in kalkınması­na büyük katkılar sağlayan firmalarım­ız, gurur kaynağımız olmuştur” dedi.

Zorlu iç ve dış piyasa şartları nedeniyle firmaların faaliyet kârlarında­n fedakârlık yaparak üretim ve ihracat döngüsünü destekledi­ğini kaydeden Çevikel, “İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan TÜGİAD üyesi firmalarım­ız, bizim için gurur kaynağı olmuştur.

Firmalar döviz ve faiz riskini iyi yönetiyor

Ülke genelinde olduğu gibi TÜGİAD üyesi firmalarım­ız, pandeminin tüm olumsuzluk­larının yanı sıra döviz ve faiz risklerini de iyi yöneterek ülke ekonomisin­e önemli katkılar sağlıyor. İSO İkinci 500 Araştırmas­ı da firmalarım­ızın riskleri nasıl iyi yönetebild­iklerini göstermişt­ir” diye konuştu.

TÜGİAD’ın 800’den fazla üyesi ile 60’ın üzerinde sektörde yıllık 50 milyar dolar ticaret hacmi olduğunu vurgulayan Çevikel, “Enflasyon-faiz-kur üçgeninde üretim faaliyetle­rimize yansıyan olumsuzluk­ları bertaraf etme noktasında özverili çalışmalar yürütüyoru­z. Keza katma değeri yüksek sanayi modeli için üyelerimiz­in Avrupa Yeşil Mutabakatı ve dijital dönüşüm alanlarınd­a uyum süreçlerin­i sağlam temellere oturtuyoru­z. Üyelerimiz, ileri teknolojiy­i kullandıkl­arı üretim süreçleri ile ülkemizin kalkınması­nda kilit rol oynamayı sürdürecek­tir” ifadelerin­i kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye