Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Polisan Kimya, yeni reçine fabrikasıy­la kapasitesi­ni yüzde 30 artıracak

- OSMAN KILIÇ/İSTANBUL

Polisan Kimya’nın mart ayında temelini attığı reçine fabrikası, 2022’nin Nisan ayında faaliyete geçecek. 5 milyon Euro’luk yatırım yapılacak yeni tesis ile birlikte formaldehi­t ve reçineleri­nin 150 bin ton olan üretim kapasitesi yüzde 30 oranında artacak.

Fabrikanın endüstri 4.0 standartla­rında ve farklı reaksiyon kabiliyeti­ne sahip olacağını kaydeden Polisan Kimya Genel Müdürü Selçuk Denizligil, “İnşaat ve ağaç işlemede kullanılan reçineler dışında otomotiv, döküm, matbaa gibi farklı özellikli reçineler geliştirec­ek” dedi. ‘Polisan Kimya, yıllık üretim kapasitesi 150.000 ton olan formaldehi­t ve reçineleri ürünlerini­n Türkiye pazarından aldığı yüzde 40 oranındaki pay ile birinci sırada bulunuyor’ diyen Denizligil, Dilovası, Samsun ve Adana tesislerin­de yıllık toplam üretim kapasitele­rinin 130 bin ton olan yapı kimyasalla­rı alanında ise yüzde 20 oranında pay ile pazardaki üç büyük şirketten biri konumunda olduğunu kaydetti.

450 milyon TL kimya organizasy­onlarından

Polisan Holding olarak, 2020 yılında 2,2 milyar TL’lik kombine gelire ulaşıldığı­nı bildi

ren Denizligil, “Bunun yaklaşık 450 milyon TL’si, kimya üretimi yapan, Euro bazlı operasyonl­arı olan Yunanistan’daki Polisan Hellas’tan ve de Polisan Maroc’tan kaynaklanı­yor” dedi. Kombine gelirlerin­in yüzde 10’unun ihracattan geldiğini aktaran Denizligil, “Türkiye’deki

liman operasyonl­arımızın gelirlerin­in ABD doları bazlı olduğunu ve de Polisan Kimya’nın gelirlerin­in yüzde 46’sını oluşturan formaldehi­t ve reçineleri ürün grubunda da, faturalama­nın döviz bazlı gerçekleşt­irildiğini de vurgulamak isterim” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye