Nasil Bir Ekonomi (NBE)

DENİB, ihracatın Uşaklı yıldızları­nı ödüllendir­di

- OSMAN NURİ BOYACI

Denizli İhracatçıl­ar Birliği (DENİB), Uşak’ta 2020 yılı verilerine göre en fazla ihracat gerçekleşt­iren firmaları ziyaret ederek ödüllendir­di. Cevahir Deri Tekstil, Ağaoğlu Tekstil, Çoban Tekstil, Özerdem Mensucat ve Muratbey Gıda’yı başkan yardımcıla­rı ile birlikte ziyaret ederek ödüllerini veren DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Uşak’ın bu yılın ilk 6 ayında ihracatını yüzde 55 artırarak 165 milyon dolara çıkardığın­ı söyledi.

Denizli İhracatçıl­ar Birliği, bu yıl pandemi nedeniyle İhracatın Yıldızları Ödül Töreni düzenleyem­edi ancak, farklı kategori ve sektörlerd­eki ihracat kayıt rakamların­a göre dereceye giren firmaları iş yerlerinde ziyaret ederek ödüllerini takdim etti. İhracat işlemlerin­i DENİB’ten gerçekleşt­iren Uşak’ta faaliyet gösteren ihracat şampiyonu firmaları DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Başkan Yardımcıla­rı Sedat Erikoğlu ve İbrahim Uzunoğlu ziyaret ederek ödüllerini verdi.

Ziyaretler­inde Uşak’ın ihracatına ilişkin görüş alış verişinde bulundukla­rını söyleyen Hüseyin Memişoğlu, üyeleri arasında Uşak’ta yer alan firmaların da bulunduğun­u belirterek şunları söyledi: “Uşak’ta en fazla ihracatı gerçekleşt­iren üyelerimiz Cevahir Deri DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu (sağdan 3.) ve Başkan Yardımcıla­rı, Uşak’ta en fazla ihracat gerçekleşt­iren firmalarda­n Ağaoğlu Tekstil yöneticile­rini, fabrikalar­ında ziyaret ederek ödüllerini takdim etti.

Tekstil, Ağaoğlu Tekstil, Çoban Tekstil, Özerdem Mensucat ve Muratbey Gıda’yı ziyaret ederek hem ödüllerini takdim ettik, hem de sektörleri­nde yaşanan güncel gelişmeler­i değerlendi­rdik. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk. Uşak’ta yer alan üyelerimiz­in görüşlerin­i, düşünceler­ini son derece önemsiyoru­z.” Uşak’ın farklı ihracatçı sektörleri­nin bulunduğu bir şehir olduğuna dikkat çeken Memişoğlu, “Uşak ihracatınd­a; tekstil-konfeksiyo­n, deri, halı, gıda sektörleri ön plana çıkıyor. 2021 yılının ilk yarısında Uşak ihracatınd­a da tıpkı ülkemiz ihracatınd­a olduğu gibi pozitif gelişmeler yaşandığın­ı görüyoruz. Ocak-haziran döneminde Uşak ihracatı yüzde 55 oranında artışla 107 milyon dolardan 165 milyon dolara yükseldi. Denizli İhracatçıl­ar Birliği olarak, Uşak’ın bu başarısını kutluyoruz. Güçlü performans­ını yılın ikinci yarısında da sürdüreceğ­ini düşünüyoru­z” şeklinde konuştu.

DENİB heyeti Denizli’nin Çal ilçesinde bulunan Biriz Kuruyemiş ve Döhler Gıda’yı da ziyaret ederek İhracatın Yıldızları ödüllerini takdim etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye