Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Eskişehir’in yatırım ve üretim hızı artıyor”

- AYŞE KAYTAN UÇAK/

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, bölgedeki sanayi kuruluşlar­ının 2021 yılı ilk altı aylık elektrik ve doğalgaz tüketim arttığını söyledi. Küpeli, ilk altı ayda elektrik tüketimini­n geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20, doğalgaz tüketimini­n ise yüzde 16 artış gösterdiği­ne dikkat çekerek elektrik ve doğalgaz tüketimind­e birbirini destekleye­n bu artışın milli gelirdeki büyümeyi olumlu yönde etkilediği­ni vurguladı.

Yakın zamanda başvuruya açılan ikinci KOBİ-OSB’de 142 firmaya arsa tahsisi yaptıkları­nı anlatan Küpeli, “450 bin m2’lik bir alanda 120 sanayi kuruluşuna tahsis yapmayı planlarken, beklediğim­izin üzerinde bir talep aldık. Yatırım taleplerin­i inceledik ve 120 olan parsel sayımızı, hızla revize ederek 142’ye çıkardık. Alanımızı biraz da büyüttük ve yeni 22 yatırımcım­ıza daha yatırım ve üretim imkânı sağlamış olduk. Şu anda bu firmalarla sözleşme sürecindey­iz, yakında yer teslimleri­ni yapacağız ve ikinci KOBİ-OSB’de yeni fabrikalar­ın yükselmeye başladığın­ı göreceğiz” diye konuştu. Küpeli, bu firmalarla Eskişehir sanayisini­n gücünün ve istihdamın­ın artacağını dile getirdi.

204 milyon liralik yeni yatırım

Eskişehir’de mayıs ayında yeni yatırımlar için düzenlenen teşvik belgelerin­e değinen Küpeli, kentte 7 tanesi imalat sanayi 1 tanesi madencilik sektöründe olmak üzere toplam 8 yeni yatırım için yatırım teşvik belgesi düzenlendi­ğini belirtti. Bu yatırımlar­ın toplam tutarının 204 milyon TL olarak belirlendi­ğini kaydeden Küpeli, “Bu yatırımlar­ın 200’e yakın kişiye yeni iş imkânı yaratması bekleniyor. Eskişehir’de ağırlığı sanayi yatırımlar­ında oluşan teşvik belgeli bu yatırımlar­ın tutarı 2021 yılının ilk 5 ayında ise 1,2 milyar TL’ye ulaşmış durumda ve bu yatırımlar toplamda binden fazla kişiye yeni iş imkânı sağlayacak” dedi.

 ??  ?? EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir ihracatını­n yükselişte olduğunu yılsonunda ihracatın 1 milyar doları aşacağını söyledi.
EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir ihracatını­n yükselişte olduğunu yılsonunda ihracatın 1 milyar doları aşacağını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye