Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Mersin’de ihracatçı kadın sayısı işbirlikle­riyle artacak

Girişimci İş Kadınları Derneği, Mersin’de ihracatçı kadın sayısını artırmak için harekete geçti. Dernek, kadın girişimcil­erin uluslarara­sı arenada daha fazla yer alması için yurtiçi ve yurtdışınd­a işbirlikle­ri yapacak.

- MEHMET NABİ BATUK

Mersin’de iş kadınları tarafından 2006 yılında kurulan Girişimci İş Kadınları Derneği, (GİŞKAD) uluslarara­sı alanda faaliyet gösteren iş kadını sayısını artırmak için harekete geçti. Pandemi sürecinde uygulanan kısıtlamal­arı, dijital pazarlama, e-ticaret, etkili iletişim ve sosyal beceriler gibi konularda düzenledik­leri online eğitimler için bir fırsata dönüştürer­ek üyelerinin niteliğini artıran GİŞKAD, ihracatçı iş kadın sayısını artırmak için ulusal ve uluslarara­sı alandaki kurumsal işbirlikle­rini geliştirec­ek. GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı, yeni normaldeki en büyük amaçlarını­n ihracatçı kadın iş insanları için örnek olacak çalışmalar­a imza atmak olduğunu belirtti. Beydağı, bugüne kadar Mersin Valiliği İl Koordinasy­on Kurulu, Çukurova Kalkınma Ajansı, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyon­u, Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyon­u, Mersin Ekonomi Platformu, Mersin Büyükşehir Kent Konseyi, Yenişehir Kent Konseyi, Mezitli Kent Konseyi gibi yerel ve uluslarara­sı kuruluşlar ile işbirliği yaparak projeler geliştirdi­klerini belirtti.

“Kadın mentör sayısının artırılmas­ına ihtiyaç var”

GİŞKAD’ın diğer önemli bir hedefinin ise sahip oldukları kurumsal bilgi birikimini toplumdaki diğer kadınlara aktararak, yeni iş fırsatları­nı algılayıp bunları birer iş fikrine dönüştürme­lerini sağlamak olduğunu belirten Beydağı, “Kadınlarım­ızın ekonomidek­i önemini ortaya çıkarıp iyi bir lider ve yönetici olmaları için fırsat eşitliği yaratmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Daha çok kadının iş hayatında rol alması için, iş dünyasının kadının iş gücüne katılmasın­ı destekleye­n politikala­r geliştirme­si gerektiğin­e inanıyorum. Aynı zamanda kadın rol modellerin daha çok kadına ilham vermesi için teşvik edilmesi ve mentörlük yapması ile kadınlarım­ızın ve genç kızlarımız­ın gelişimine destek sunacağı inancınday­ım” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye