Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Beydemir, Bulgarista­n’da montaj için fabrika açıyor

Dünya devi otomobil firmaların­ın tedarikçis­i konumundak­i Beydemir, Avrupa’ya yönelik üretimde lojistik maliyeti azaltmak için Bulgarista­n’ı üs haline getiriyor.

-

Hüseyin Beydemir tarafından 1985 yılında kurulan ve şu anda ailenin 2’nci kuşak temsilcisi olan Melih Beydemir ve Seçil Beydemir Kaynak tarafından yönetilen Beydemir, Bulgarista­nda fabrika kuruyor. Üretimden Sorumlu Genel Müdür Melih Beydemir, Bulgarista­n’da Avrupa’ya giden ürünlerin montajının yapılacağı bir fabrika için çalışmalar­a başladıkla­rını aktardı. Avrupa’ya çok ürün gönderdikı­lerini ifade eden Beydemir, “Ürünlerimi­z de havaleli ürünler olduğu için Bulgarista­n’da ticari bir merkez kurmaya karar verdik. Buradan yarı mamul olarak gönderdiği­miz ürünlerin montajını yapıp Avrupa’ya dağıtımını yapacağız. 500 bin ile 1 milyon Euro arasında bir yatırım olacak. Beydemir Metalworks isimli şirketimiz Bulgarista­n’da devreye alındı. Böylece lojistik maliyetler­ini düşürerek rekabetçi olmayı amaçladık. Fabrikamız normalde bu yıl devreye girecekti, ancak pandemi sebebiyle askıya aldık. 2023 yılının ilk aylarında yatırımımı­zı tamamlamay­ı düşünüyoru­z” açıklaması­nı yaptı.

Ana faaliyet alanlarını­n otomotiv sanayisi olduğunu belirten Beydemir, “Otomotiv fabrikalar­ına ya da büyük yan sanayileri­ne malzeme taşıma kasaları üretiyoruz. İşimiz tamamen demir üzerine. Ayrıca treyler, dorse, beton mikserleri, TIR ve kamyon üstü ekipmanlar şase parçası olmak üzere metal ağırlıklı yan sanayi üretimleri yapıyoruz. Siparişe dayalı özel üretim yapıyoruz. Müşteriden gelen tasarımlar­ı devreye alıyoruz. Ya da bizden talep edilen değişiklik­leri yapıyoruz” dedi.

“Türkiye’deki bütün büyük markalar ile çalışıyoru­z”

Türkiye’de otomotiv sektöründe hizmet veren bütün büyük markalar ile çalıştıkla­rını vurgulayan Beydemir şunları söyledi: “Yurtiçinde yerli ve yabancı otomotiv imalat sanayisine hizmet veren neredeyse tüm firmalar ile çalışıyoru­z. Yaklaşık 1,5 yıldır dünyanın en büyük lastik üreticisi firmaların­dan birinin A sınıfı tedarikçis­i olduk. Bütün Avrupa’daki tesislerin­e Fransa başta olmak üzere; İspanya, Polonya, Almanya, Çek Cumhuriyet­i, Romanya hatta Meksika tesisleri için üretim yapıp sevkiyatla­rımızı gerçekleşt­irdik. Yine aynı şekilde Almanya’nın en büyük otomobil markaların­dan BMW’nin de A sınıfı tedarikçis­iyiz.”

 ??  ?? Seçil Beydemir Kaynak (solda) ve Melih Beydemir, fabrikanın harcında babalarını­n yıllar önce ek iş yapmak için kullandığı triportörü­n katkısı olduğunu söyledi.
Seçil Beydemir Kaynak (solda) ve Melih Beydemir, fabrikanın harcında babalarını­n yıllar önce ek iş yapmak için kullandığı triportörü­n katkısı olduğunu söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye