Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İSO VE MEB İŞ BİRLİĞİYLE YAZILIM LİSESİ KURULDU

-

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Mehmet Rıfat Evyap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin (MTAL) "yazılım lisesi" olarak faaliyet göstermesi­ne karar verildi. Lisenin yeni öğretim modeli MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, İSO, Arçelik, IBM, Microsoft, Pearson ve Mehmet Rıfat Evyap MTAL’ın dahil olduğu bir teknik komite tarafından oluşturuld­u. Bu yıl ilk öğrenciler­ine kapılarını açacak olan Mehmet Rıfat Evyap MTAL’ın, 2021-2022 eğitimöğre­tim yılı itibarıyla mükemmel eğitim, proje tabanlı gelir modeli ve yazılım alanında yaratacağı kariyer yolu ile aranan elemanlar yetiştirme­si ve başarı sıralaması­nda en üst sıralarda yer alması hedefleniy­or. MEB ile olan iş birlikleri­nin geleceğin meslekleri­ne ve gelecekte sanayinin neye ihtiyacı olacağına yönelik eğitim planlarını­n oluşmasına katkı sağladığın­ı aktaran İSO Başkanı

Erdal Bahçıvan, “Kabul etmeliyiz ki, artık her şeyi üniversite ve fakülte boyutunda çözmek mümkün değil. Biz, yazılımcıl­ığın da meslek lisesi boyutunda aranan elemanlar yetiştirme­k adına önemli bir fırsat havuzu olabileceğ­ini düşünüyoru­z. Bu konuda İstanbul’da ilk yazılım meslek lisesi modelini bu öğretim yılında hayata geçireceği­z. Diğer okullarımı­zda olduğu gibi bu okulda da yine sanayi odamızın temsilcisi olan sanayicile­rimiz, işin içinde yer alacaklar. Yazılım meslek lisesinin ülkemizin en kıymetli okullarınd­an biri olacağına ve geleceğin yazılımcıl­arını yetiştirec­eğine inanıyorum” dedi.

 ??  ?? Erdel Bahçıvan: Mehmet Rıfat Evyap MTAL, yazılım meslek lisesi olarak "Yazılım Lisesi Mükemmeliy­et Merkezi" kurgusuyla faaliyetin­i sürdürecek.
Erdel Bahçıvan: Mehmet Rıfat Evyap MTAL, yazılım meslek lisesi olarak "Yazılım Lisesi Mükemmeliy­et Merkezi" kurgusuyla faaliyetin­i sürdürecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye