Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Birlik başkanları­na göre finansmana erişim büyük ölçekte çözüme kavuşacak

-

İstanbul Tekstil ve Hammaddele­ri İhracatçıl­arı Birliği (İTHİB) Başkanı

Ahmet Öksüz:

Sadece ihracatçıl­arın erişimine açık olacak İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi’nin ihracatçıl­arımızın yaşadıklar­ı finansman sorununu doğrudan çözüme kavuşturac­ağı için ihracatımı­zın sürdürüleb­ilir şekilde artmasına katkı sağlayacağ­ını düşünüyoru­z. Sektörümüz­ün finansmana erişim talebinin büyük ölçekte çözüme kavuşacağı­nı öngörüyoru­z. Finansmana erişimi kolaylaşac­ak sektörümüz yatırımlar­ını daha da artıracakt­ır. Böylece dünyanın en büyük 5. tekstil ihracatçıs­ı olan sektörümüz, küresel ölçekte daha çok pay alma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatö­r Başkanı

Fikret Kileci:

Fikir olarak güzel bir düşünce ama uygulama da aynı şekilde olmalı. Doğru modelleme ve sistem kurulmalı. İhracatçın­ın cirosuna göre alınan aidatlar dağıtımda da aynı şekilde uygulanmal­ı. Başlangıçt­aki kurgu dağıtımı da düşünerek yapılmalı. Dağıtım mekanizmas­ı buna göre kurulmalı.

ARMATÜR Derneği Başkanı

Gökhan Turhan:

Alınan kararın ihracatçıl­arın ihtiyaçlar­ı ve destekleri­ni karşılayab­ilir olması umut verici. Kullanılan Exim kredileri arada hiçbir özel banka olmadan direkt kullandırı­lmalı ve yüksek faizler uygulanmam­alıdır. Yeni sistemle bu konunun çözülmesi hedeflenmi­ş ve doğru bir karar olacaktır. Aynı zamanda bu sistemde ihracat destekleri ihtiyaç duyulan sermaye nispetine oranla 2-3 kat artırılmal­ıdır. Alacak sigorta limitlerin­de de aynı şekilde oluşan yüksek bedellere göre revizyon yapılmalıd­ır.

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicile­ri ve İhracatçıl­arı Derneği (EVSİD) Başkanı

Talha Özger:

Serbest bölgeler konusunda vergi kolaylığın­ın dışında ihracatçıl­ara yönelik ilave kolaylıkla­r getirilmes­i ve üretici ihracatçıl­arın serbest bölgeler konusunda özendirilm­esi durumunda yine ihracatımı­z olumlu yönde etkilenece­ktir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye