Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Akıllı KOBİ Platformu, KOBİ’lerin dijital dönüşüm üssü olacak

- KÜBRA OĞURLU-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa işbirliğiy­le hayata geçirilen ‘Akıllı KOBİ Platformu’, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ev sahipliğin­de tanıtıldı. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Akıllı KOBİ Platformu’nun, içerdiği ürün, hizmet, bilgi ve eğitimlerl­e KOBİ’lere özel bir dijital dönüşüm üssü olarak hizmet vereceğini söyledi.

Türkiye’de dijital dönüşüm yolunda geniş bir ekosistemi KOBİ’lerle bu kapsamda buluşturan ilk platform olma özelliğine sahip olan Akıllı KOBİ’nin tanıtım toplantısı­na, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Körfez Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk ve İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel katıldı. Akıllı KOBİ’lerin mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler­e yönelik tüm sektörler için dijitalleş­me olanağı sunduğunu belirten KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Platform, ülkemizde dijital dönüşüm yolunda geniş bir ekosistemi KOBİ’lerle buluşturma özelliğine sahip. akillikobi.org.tr adresinden ulaşılabil­en platform, içerdiği ürün, hizmet, bilgi ve eğitimlerl­e KOBİ’lere özel bir dijital dönüşüm üssü olarak hizmet verecek” diye konuştu.

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Sanayinin başkenti Kocaeli’de, ihracata önem veren ve yurtdışı pazarlara açılmak isteyen firmalar, dijitalleş­meye büyük önem veriyor. Çünkü büyümenin anahtarı dijitalleş­mede görülüyor. Pandemi, teknolojiy­e uygun olmayan firmaları harekete geçirdi, işletmeler­in çoğu dijital ortamda temassız ticarete başladı” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye