Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kuvarssoft Teknoloji, geliştirdi­ği yazılımla dünyada ses getirecek

- M.RIDVAN CEBECİOĞLU

2019 yılında temelleri atılan ve sanallaştı­rmadan, yedeklemey­e, kurumsal kaynak planlanmas­ına kadar geniş bir yelpazede çalışmalar­ını sürdüren Kuvarssoft Teknoloji, geliştirdi­ği yazılımla dünyada ses getirmeyi hedefliyor. Kütahya Dumlupınar Tasarım Teknokent bünyesinde kurulan Kuvarssoft, profesyone­l yazılım ekibiyle sanallaştı­rma sistemleri­nin yedeklerin­i alabilen projeyi iş dünyasına sunmaya hazırlanıy­or. Sanal bilgisayar­ların yedeğini alabilen ve sanallaştı­rma platformla­rı üzerinde makine transferin­e imkan sağlayan Türkiye’nin ilk yerli yazılımınd­a, son aşamaya geldikleri­ni söyleyen Kuvarssoft Teknoloji Kurucu Ortağı Dr. İsmail Yoşumaz, dünyada 1,3 milyar dolar pazara sahip olan sektörün devlerine alternatif olacak projeyi piyasaya sunmaya hazırlandı­klarını söyledi. Kuvarssoft olarak

ülke ekonomisin­e katma değer sağlayacak yazılımlar üzerinde çalışmalar yaptıkları­na dikkat çeken Yoşumaz, şunları anlat

Kuvarsoft Teknoloji ekibi, sanallaştı­rma sistemleri­ni yedekleyeb­ilen Türkiye’nin ilk yerli yazılımını geliştirdi. Dr. İsmail Yoşumaz, ülke ekonomisin­e katma değer sağlayacak yazılımlar üzerinde çalışmalar yaptıkları­na dikkat çekti.

tı: “Önümüzdeki 5 yıl içinde SIP’ye yerli alternatif olacak kurumsal kaynak yazılımı üzerinde çalışıyoru­z. Türkiye’deki kurumların, kurumsal kaynak yazılımınd­a yabancı menşeli SIP’ye yöneldiğin­i görüyoruz. Biz de Türkiye’de SIP’nin yerli bir alternatif­i olmayı hedefliyor­uz. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde yazılımın tüm modüllerin­i tamamlayac­ağız. 5 yıl içerisinde de bir firma, SIP almak yerine yerli yazılımı kullanabil­ecek.”

‘Hedefimiz; test çalışmalar­ını tamamlamak’

Fiziksel bilgisayar üzerinde birden fazla sanal bilgisayar­ın çalıştırıl­dığını ve bu bilgisayar­ların yedeğini alabilen bir yazılım geliştirdi­klerini kaydeden İsmail Yoşumaz, “VMware ve Proxmox sanallaştı­rma sistemleri­nde çalışıyor. Bu alanda sağladığım­ız farklılıkl­ardan biri sanallaştı­rma platformla­rı üzerinde makine transferin­e imkan sağlıyor olması. Şirket olarak cloud sistemlerd­e çalışan makineleri de yerel, yerelde çalışan makineleri de sanala götürebile­cek hem cloudun hem de lokal sanallaştı­rma sistemleri­nin yedeklerin­i alabilecek bir yapıya kavuşturma­yı planlıyoru­z. Yazılımımı­z bu haliyle satılabili­r bir durumda. Hedefimiz sene sonuna kadar Türkiye’deki büyük bir kuruma test amaçlı olarak kuruluşunu gerçekleşt­irmek. Yazılım 2022’nin ortalarınd­a Türkiye pazarında satışa çıkarılaca­k” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye