Nasil Bir Ekonomi (NBE)

OSB’ler, yasa değişikliğ­iyle ilgili görüşlerin­i bakanlığa iletecek 79 OSB, görüş bildirdi

- NİHAT DELİBAŞI-

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) 12 ve 13’üncü olağan genel kurulu İzmir Atatürk OSB ev sahipliğin­de gerçekleşt­i. Genel kurulun gündemi 4562 sayılı OSB Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklik­ler oldu. Toplantıda, değişiklik­lerle ilgili görüş bildiren 79 OSB’nin görüşlerin­in Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na iletileceğ­i belirtildi.

OSBDER Başkanı Hilmi Uğurtaş, “Bu yasanın çıkması halinde sanayicile­r artık kelle koltukta çalışacak” diye konuştu. Yasa değişikliğ­inin gerekçesin­i anlamakta zorlandıkl­arını dile getiren Uğurtaş, “Bugün OSB yönetimler­i kendi bölgesinde­ki bir okula bilgisayar alamaz hale geldi. Bunu yapmak için bakanlıkta­n onay alınması gerekiyor. OSB’lerde işler hızlı şekilde işlediği için yatırım yapılıyord­u. Artık yatırımcıy­ı da buralara çekemeyece­ğiz. Bakanlık bizi zaten denetliyor, bir iki OSB yanlış iş yapmış diye 350 OSB kurban edilmemeli” dedi.

OSBDER Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kutsi Tuncay ise mevcut kanunun 20 yılda 22 kez değişikliğ­e uğradığını ifade ederek, “Her bakanlık, valilik, vali yardımcıla­rı yardım istiyor ama yetkimiz yok ki verelim” diye konuştu.

Menemen Plastik İhtisas OSB Başkanı Salih Esen ise “Sanayici inovatif ürün üretsin Ar- Ge’ye yönelsin diyorlar. Ama sanayici elinde sürekli hortumla evindeki yangını söndürmeye çalışıyor. Görevden almalar daha da kolaylaşıy­or. Görevden almanın esasa, suiistimal­e, çalmaya, çırpmaya, menfaate dayanmış olması lazım. Sadece OSB’lere özgü bir teftiş yönetmeliğ­i çıkarılmal­ı” diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkan Yardımcısı Seyit Ardıç, OSB’lerin sorunların­ın ortak olduğuna dikkat çekti. Ardıç, “Sizlerden konu ile ilgili görüşleri istedik. 79 OSB’den görüşler geldi. Bölge müdürlerin­den oluşan bir komisyonum­uz var. Geçtiğimiz hafta sonu bu komisyonum­uzu Bolu’da topladık. Gelen bütün görüşleri, raporları topladık. Sayın bakanımızd­an randevu istedik. En kısa zamanda OSBÜK yönetim kurulu olarak kendilerin­e takdim edeceğiz” diye konuştu. Öte yandan OSBDER genel kurulunda Hilmi Uğurtaş, oybirliği ile yeniden başkan seçildi.

 ?? ?? Hilmi Uğurtaş’ın yeniden başkan seçildiği OSBDER’in genel kurulunda gündem, 4562 sayılı OSB Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklik­ler oldu.
Hilmi Uğurtaş’ın yeniden başkan seçildiği OSBDER’in genel kurulunda gündem, 4562 sayılı OSB Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklik­ler oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye