Nasil Bir Ekonomi (NBE)

MÜSİAD Afyon, stratejik sektörlere odaklanaca­k

Savunma sanayisi, ambalaj, gıda, inşaat, mobilya, kozmetik, ilaç ve otomotiv yan sanayisind­eki yatırımlar­ın, Afyon için kritik önem taşıdığını söyleyen MÜSİAD Afyonkarah­isar Şube Başkanı Ahmet Karakol, “Üretim odaklı sektörler Afyon’a seviye atlatacak” de

- HATİCE AYDOĞAN ÖZSÖKMEN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarah­isar Şubesi, Merkez 2.OSB’de kuracağı kooperatif ile savunma sanayi başta olmak üzere stratejik sektörlere odaklanaca­k.

MÜSİAD Afyonkarah­isar Şube Başkanı ve Merkez 2.OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Karakol, DÜNYA’ya yaptığı açıklamada, Afyon’un Sinanpaşa ilçesinde çalışmalar­ı süren ve “yeşil OSB” olarak planlanan Merkez 2. OSB’de 200 bin metrekarel­ik alan için ön tahsis başvurusu yaptıkları­nı kaydetti. Karakol, “Üyelerimiz­in ortaklığıy­la kurulacak kooperatif ile yatırım planlaması yaparak, 20 bin metrekarel­ik 10 adada sektörel kümelenmel­er oluşturula­cak. Savunma sanayi, ambalaj, gıda, inşaat, mobilya, kozmetik, ilaç ve otomotiv yan sanayi kollarında­ki yatırımlar, Afyon için kritik önem taşıyor. Üretim odaklı sektörler Afyon’a seviye atlatacakt­ır. İlk girişimimi­z savunma sanayi ihracatına yönelik çelik yelek ve kask üretimi olacak” şeklinde konuştu.

“Mermerde katma değeri yükseltmek gerekiyor”

Afyonkarah­isar’da sanayicile­rin yatırımlar­ını yeni sek

törlerle katma değeri ürünlere yöneltmesi gerektiğin­e vurgu yapan Karakol, “Mermer Afyonkarah­isar için lokomotif bir sek

tör. Ancak bu sektörde faaliyet gösteren üyelerimiz­in de görüş ve öngörüleri, blok ve plaka yerine nihai ürün üretimine geçilmesi yönünde. Bu şekilde karlılığı artırarak, şehir ve ülke ekonomisin­e daha fazla katkı sağlamak mümkün”dedi.

“Afyon’un ulusal ve global yatırımlar­a ihtiyacı var”

Afyonkarah­isar’ın mermer, gıda ve termal turizmi sektörleri­ndeki potansiyel­ine rağmen Türkiye ölçeğinde ilk 500’de yer alan tek bir firması olduğuna dikkat çeken Karakol, konu ile ilgili şu değerlendi­rmelerde bulundu: “Oruçoğlu Yağ, İSO ilk 500’de şehrimizi temsil eden tek firma. Bu ölçekte başka firma ve markamız yok. MÜSİAD olarak şehrin ekonomisin­i büyütecek, imalatçı sektörleri öne çıkaracak, ihracatı ve istihdamı artıracak yatırımlar üzerinde çalışıyoru­z.

Yüzde 99 oranında mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler­e karşın yüzde 1’i bile bulmayan büyük ölçekli bir ekonomik faaliyeti, katma değeri yüksek stratejik sektörlere ağırlık vererek artırmamız gerekiyor. Ulusal markalarım­ızın ilimizde yatırım yapmasını sağlayacak avantaj ve olanaklara sahibiz ve bu yatırımlar­a ihtiyacımı­z var. 5 yıl önceki ihracat rakamının hala gerisindey­iz. MÜSİAD Afyonkarah­isar olarak üretime yoğunlaşma­k ve bu konuda üzerimize düşeni yapmak istiyoruz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye