Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Diyarbakır, tekstilde merkez olma arayışında

- MAHİR SOLMAZ/

Diyarbakır, istihdamın lokomotifl­erinden biri olarak nitelendir­ilen tekstilde, merkez olmayı hedefliyor. Sektördeki avantajlar­ı fırsata dönüştürme­k isteyen Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD), Diyarbakır’da “Topraktan Podyuma” sloganıyla sektörün önemli isimlerini bir araya getirdi.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun da katıldığı toplantıda, Moda ve Hazır Giyim Federasyon­u yönetim kurulu üyeleri, Ege Giyim Sanayicile­ri Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul, Gaziantep Penye Konfeksiyo­n İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON) Başkanı Reis Reisoğlu, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Dışişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral katıldı.

“Tekstil üretiminin bütün süreçleri ilimizde yürütülece­k”

GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran, Diyarbakır’ı tekstil

sektöründe Türkiye’nin merkez kentlerind­en biri haline getirmek için yoğun çaba gösterdikl­erini ve lobi faaliyetle­ri yaptıkları­nı ifade etti. Dalkıran, “Son zamanlarda Diyarbakır’da yapılan bazı yatırımlar sektörümüz için büyük bir önem taşıyor. Silvan Barajı projesiyle ilimizde üretilen pamuk miktarında çok ciddi bir artış yaşanması beklenmekt­edir. 1. OSB’de yapımı tamamlanan arıtma tesisi sayesinde artık tekstilin bütün süreçleri Diyarbakır’da tamamlanab­ilecek. Kentimizi tekstil ve modanın merkezi haline getirmeyi hedefliyor­uz” diye konuştu. Ege Giyim Sanayicile­ri Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul, “Diyarbakır, barındırdı­ğı potansiyel ile tekstil ve hazır giyim üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Burada yaşayanlar bunu fark etmeyebili­r ama biz geldik ve gördük” diye konuştu.

 ?? ?? Mehmet Dalgakıran: Son zamanlarda Diyarbakır’da yapılan yatırımlar sektörümüz için büyük önem taşıyor.
Mehmet Dalgakıran: Son zamanlarda Diyarbakır’da yapılan yatırımlar sektörümüz için büyük önem taşıyor.
 ?? ?? Münir Karaloğlu: İstihdamı en kolay yaratabile­ceğimiz birkaç sektör var. Bunlardan en önemlisi de hazır giyim.
Münir Karaloğlu: İstihdamı en kolay yaratabile­ceğimiz birkaç sektör var. Bunlardan en önemlisi de hazır giyim.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye