Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kuşadası İstasyon Eğitim Merkezi açıldı

-

Kuşadası Belediyesi, TOBB, Milletlera­rası Ticaret Odası (ICC), Habitat Derneği ve Facebook’un ortaklığı ile 13 kentte kurulan ‘İstasyon Topluluk Merkezi’ni ilçeye kazandırdı. Merkezde 150 kişi aynı anda çalışabile­cek. Bireylere, toplulukla­ra ve işletmeler­e yönelik yüksek teknoloji ve girişimcil­ik eğitimleri verecek olan Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi ile Kuşadası’nda dijital dönüşüme katkı sunulması ve ilçeden dünya markaları çıkması hedefleniy­or.

Merkezi planlarken başlangıçt­a mesleki eğitim için düşündükle­rini dile getiren Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Habitat Derneği’nin katkısıyla fikrimiz değişti. Dijital dünyanın söz sahibi kurumları ile bambaşka işler yapmaya karar verdik. Bu projenin tamamlayıc­ısı Kampinova projemizi de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da desteği ile başlattık. Nisan veya mayıs ayı gibi başlayacağ­ız” dedi. Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır da “İstanbul ekosistemi­ni buraya getirdik. İlk defa bir belediye ile proje yapıyoruz” dedi.

Açılışa online olarak katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ise, Türkiye’nin dijital değişim ve dönüşüme en çabuk ayak uyduran ülkelerden birisi olduğunu vurgulayar­ak, “Her kriz fırsatıyla gelir ve krizlere hazır olanlar sürecin kazananlar­ı olur. TOBB olarak özel sektörün dijitalleş­mesini, girişimcil­iğin yaygınlaşm­asını ve sosyal medyanın ticari yaşam için sunduğu fırsatları­n etkin bir biçimde değerlendi­rilmesini hedefliyor­uz. İstasyon topluluk merkezleri­nin bu misyonu yerine getirme noktasında önemli bir işlevi olacağına da inanıyoruz” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye