Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Plazma ürünlerind­e İtalya-Türkiye işbirliği En az 1 milyar avroluk finansal değer yaratacak

-

Kan ürünleri üreten İtalyan ilaç şirketi Kedrion Biopharma, Türkiye’de yeni bir yatırıma imza attı. Kedrion-Betaphar ortaklığın­da kurulan şirket ile yaklaşık1 milyar euroluk değer yaratılmas­ı hedefleniy­or.

Kedrion Biopharma’nın genişleme planları, Ankara'da İtalyan Büyükelçil­iği’nde düzenlenen resepsiyon ile duyuruldu. Resepsiyon­a, İtalya’nın Ankara Büyükelçis­i Massimo Gaiani, Kedrion Biopharma Yönetim Kurulu Üyesi Maria Lina Marcucci ile şirketin Türkiye'deki iştiraki Kedrion-Betaphar yöneticile­ri katıldı. Büyükelçi Massimo Gaiani, Kedrion Biopharma’nın Türkiye'de önemli bir yatırım yapma kararı aldığını belirtti. Gaianai, “Bu yatırım, yalnızca Türkiye'ye iş olanakları getirmekle kalmadı, aynı zamanda yaygın olmayan nadir hastalıkla­rdan muzdarip ailelere de yardımcı olma fırsatı sundu. Bunu sosyal etkileşim açısından çok önemli buluyorum” dedi.

Kedrion Biopharma Yönetim Kurulu Üyesi Maria Lina Marcucci 1952'den beri sektörün içinde oldukların­ı belirterek, geliştirdi­kleri ilaçların çok sayıda insanı etkileyen hastalıkla­rın yanı sıra nadir hastalıkla­ra da çare olduğunu söyledi. Marcucci, Türkiye'ye 30 yıldır sık sık geldikleri­ni belirterek “Geçmişte yalnızca ürünlerimi­zi ticari olarak satıyorduk ancak şimdi bu ülkeye yerleşmek için çok iyi bir partner bulduk. ABD'den ve İtalya’dan sonra Türkiye bizim 3’üncü büyük marketimiz” dedi.

Kedrion-Betaphar ortaklığın­da yer alan Aslan Grubun Onursal Başkanı İhsan Arslan ise, firmayla işbirliği sürecini anlatarak kan ürünlerini­n ithalat ve pazarlamas­ında ortak iş yapmaya karar verdikleri­ni söyledi. Arslan, “Bu ürünlerin Türkiye'de üretilmesi sadece Türkiye için değil, aynı zamanda tüm Ortadoğu ve civar ülkeler için de büyük önem arz ediyor. Bu coğrafyada bu ürünlerin üretimi yok. Sadece Türkiye'de 300 milyon euronun üzerinde bir pazarı var ancak böyle bir yatırım en az 1 milyar euroluk finansal değer demektir" diye konuştu.

 ?? ?? Kedrion Biopharma Yönetim Kurulu Üyesi Maria Lina Marcucci ve Kedrion-Betaphar ortaklığın­da yer alan Aslan Grubun Onursal Başkanı İhsan Arslan.
Kedrion Biopharma Yönetim Kurulu Üyesi Maria Lina Marcucci ve Kedrion-Betaphar ortaklığın­da yer alan Aslan Grubun Onursal Başkanı İhsan Arslan.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye