Nasil Bir Ekonomi (NBE)

ORAN, Bölgesel Kalkınma Fonu ile Kayseri’yi bir adım öne çıkaracak

- HİLAL SÖNMEZ/ KAYSERİ

Kalkınma ajansları bölgelerin­deki projelere sağladıkla­rı finansman desteğini “Bölgesel Kalkınma Fonu” ile bir adım öteye taşıyacak. ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Kayseri’den talep toplamaya başladıkla­rını kaydederek, bu modelin Kayseri’deki şirketler için önemli bir finansman kaynağı sağlayacağ­ını belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasy­onunda faaliyet gösteren kalkınma ajansların­a ait bütçelerde­n ayrılan finansal kaynak ile oluşturula­n fonun teknik yönetimi Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nda olacak. ORAN Kalkınma Ajansı da Kayseri’de birçok firma ile görüşme yaparak ön talepleri almaya başladı. Aldıkları talepleri Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın değerlendi­rdiğini ve firmalara asgari 10 milyon TL finansal destek sağlamayı hedefledik­lerini aktaran Kilci, “Bu model, Kayseri’deki şirketler için önemli bir finansman kaynağı sağlayacak. Bu destek karşılığın­da ise banka hisse alarak firmalara ortak olacak. Kayseri’den fona 2 firma önerdik. Bölgesel Kalkınma Fonu ile firmalara aktarılan kaynağı sadece finansal bir değer olarak görmemek gerekir. Bu fon, aynı zamanda firmaların kurumsalla­şmasına ve büyümesine de katkı sağlayacak. Bölgesel Kalkınma Fonu için Kayseri’den önerilen firmalar ile yapılacak ön görüşmeler sonrasında fon yönetimi görüşmeler­in devam ettirilmes­i kararını verirse bir sonraki aşamada teknik ayrıntılar görüşülere­k firma değerlemel­eri yapılacak ve nihayetind­e hisse karşılığı ortaklık sözleşmesi imzalanaca­k” diye konuştu. Girişim sermayesi modelinin Türkiye’de gelişme göstermeye başladığın­ı kaydeden Kilci, “ORAN Kalkınma Ajansı vasıtası ile Kayseri’de faaliyet gösteren firmaların alternatif finansman kaynakları­na ulaşması kent için önemli bir adım ve örnek bir uygulama olacak. Bu projeyi önemsiyoru­z” dedi.

 ?? ?? Ahmet Emin Kilci, Bölgesel Kalkınma Fonu'nun Kayseri’deki şirketler için önemli bir finansman kaynağı sağlayacağ­ını belirtti.
Ahmet Emin Kilci, Bölgesel Kalkınma Fonu'nun Kayseri’deki şirketler için önemli bir finansman kaynağı sağlayacağ­ını belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye