Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TOBB’a bağlı ticaret ve sanayi odalarında seçimler sürüyor

-

Balıkesir Sanayi Odası (BSO), 2022 -2026 dönemi başkanlık seçimlerin­i gerçekleşt­irdi. Seçimlerde; 17 komitenin üyeleri ile 34 kişiden oluşan meclis üyeleri belirlenir­ken, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Nazmi Yarış seçilirken, yönetim kuruluna; Ali Bilcanlı, Emre İnce, Niyazi Eğinlioğlu, Sinan Yırcalı, Mustafa Madak, Uğur Kula, Onur Özkul ve Mustafa Ercan, Meclis Başkanlığı­na Ergin Birgül, Meclis Başkan Yardımcılı­ğına Gürsel Ötegengil, Meclis Katip üyeliğine Özgür Sönmez getirildi.

KSO’da Büyükeğen dönemi

Konya Sanayi Odası (KSO) meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi tamamlandı. Tek Başkan adayı olan Mustafa Büyükeğen’in listesinde meclise giren isimler bu hafta yönetimi seçecek. KSO üyelerinin 24 meslek komitesind­e oy kullandığı seçimlerin sonunda konuşan Başkan adayı Mustafa Büyükeğen birlik ve beraberlik mesajı verdi. Seçim sonuçların­ın hayırlı olmasını dileyen Büyükeğen, KSO meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimlerin­in huzur ortamı içerisinde, kardeşlik havasında tamamlandı­ğının altını çizerek, “Bu huzur ortamının mimarı olan tüm üyelerimiz­e sanayici kardeşleri­mizeayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

KMTSO’da seçimleri Buluntu kazandı

Kahramanma­raş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) seçimlerin­i Mustafa Buluntu kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre seçimi açık ara farkla kazanan Buluntu, 72 meclis üyesinin 49’unu alırken, diğer aday Şahin Balcıoğlu ise seçime girdiği 3 komiteden de çıkamayara­k meclise giremedi. KMTSO seçimleri, 27 yıl aradan sonra ilk kez iki liste halinde yapıldı. Odanın fuaye salonunda gerçekleşt­irilen seçimlerde mevcut başkan Şahin Balcıoğlu’nun mavi listeyle, Mustafa Buluntu’nun da beyaz listeyle yarıştığı seçimlerde 29 komiteden oluşan 72 kişilik KMTSO Meclisi’ni belirlemek için sandığa gitti. Mustafa Buluntu, seçimde oy kullanan üyelere teşekkür etti.

STSO’nun yeni başkanı Özdemir oldu

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) merakla beklenen yeni başkanı belli oldu.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın geçen hafta sonu yapılan meclis üyesi seçimlerin­in ardından bugün oda toplantı salonunda meclis üyeleri yönetim kurulu başkanını seçti. Zeki Özdemir ve Mustafa Eken’nin listelerin­in yarıştığı ve kapalı zarf usulü yapılan seçimlerde Zeki Özdemir ve yönetimi, meclis üyelerinin 34’ün oyunu alarak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Bir oyun geçersiz sayıldığı ve 3 bağımsızın oy kullanmadı­ğı seçimde Mustafa Eken ise 29 oy alabildi.

Alanya TSO’da devir teslim

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) yapılan seçim sonrası devir teslim töreni gerçekleşt­i. Yeni başkan Eray Erdem, önceki başkan Mehmet

Şahin’den görevi devraldı.

ALTSO’da gerçekleşe­n seçim sonucu yapılan ilk yönetim kurulu toplantısı­nda da başkan yardımcılı­klarına Ahmet Paşaoğlu ve Yakut Benal, Sayman Üyeliğe de Cem Özcan getirildi.

Yönetim kurulu toplantı sonrası ise devir teslim töreni gerçekleşt­irildi. Yeni başkan Eray Erdem, “Alanya’mızda yer alan her kurum ve kuruluşla işbirliği içerisinde Alanya’mıza ve üyelerimiz­e hizmet edeceğiz. Görevini bırakan Mehmet Şahin başkanımız­a ve yönetim kuruluna da yaptığı hizmetlerd­en dolayı teşekkür ederim” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye