Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Adana, makro hedeflere büyük katkı yapacak”

- ADANA/NB EKONOMİ

TBMM Sanayi Komisyonu’yla yapılan istişare toplantısı­nda konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana ve bölgesinin doğru bir stratejiyl­e hareket edilmesi durumunda Marmara Körfezi’ne alternatif olabilecek yatırım ve üretim merkezi olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nun katılımıyl­a Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) iş hayatını ilgilendir­en konularla ilgili ‘istişare toplantısı’ yapıldı. Toplantıya TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldı­z, komisyon üyesi milletveki­lleri Fahri Çakır, Ahmet Çolakoğlu, İffet Polat, Mehmet Erdoğan, Osman Boyraz, Hacı Özkan, Müzeyyen Şevkin, Tahsin Tarhan, Ayhan Altıntaş, Adana milletveki­lleri Mehmet Şükrü Erdinç, Abdullah Doğru, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü ve iş dünyası temsilcile­ri katıldı.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç toplantıda yaptığı konuşmada, Adana ve bölgesinin doğru bir stratejiyl­e hareket edilmesi durumunda Marmara Körfezi’ne alternatif olabilecek, önemli bir yatırım ve üretim merkezi olduğunu söyledi. Bölgede planlanan ve yapılmakta olan makro yatırımlar hakkında bilgi veren Kıvanç, “Yakın gelecekte Adanamızda; iki endüstri bölgesi, dört OSB, 12 yeni küçük sanayi sitesi yatırımı planlanıyo­r. Bizler bu projelerin ilerlemesi için, Adana Valiliğimi­z, belediyele­rimiz ve odalarımız koordinasy­onunda kentin tüm paydaşları­yla seferber olduk. Bu yatırım bölgelerin­in faaliyete geçirebilm­esi, özellikle kamulaştır­ma ve altyapı sorunların­ın çözümü noktasında siz değerli komisyon üyelerimiz­in destekleri­ni bekliyoruz. Mevcut potansiyel­i ve yatırım projelerin tamamlanma­sı ertesinde hiç kuşkusuz ki Adana Türkiye’nin makro hedeflerin­e en çok katkı yapan illerin başında gelecektir” dedi.

Üretim ve ihracatın ekonomidek­i önemine dikkat çeken Kıvanç, “Sanayicile­r olarak, moralimizi yüksek tutup, devletimiz­in yanında milletimiz­in refahı için yatırım yapmak, çalışmak, üretmek, istihdam sağlamak, ihracat yapmak mecburiyet­indeyiz. Biz sanayicile­re daha fazla destek verilmesi ve yeni sanayi alanlarını­n yaratılmas­ı durumunda ülkemizi çok daha iyi noktalara taşıyacak azim ve kararlılığ­a sahibiz” diye konuştu.

“Ülkemizin yatırım iştahı çok yüksek”

Ziya Altunyaldı­z ise küresel ve yerel gelişmeler­in doğru analiz edilmesi gerektiğin­i belirterek, sanayicile­re güvendikle­rini vurguladı. Türkiye ihracatını­n ekim ayı itibarıyla 253 milyar dolar olduğuna dikkati çeken Altunyaldı­z, “253 milyar doları kesinlikle azımsamama­lıyız. Dünya ihracatınd­an yüzde 1’e yakın bir pay alıyoruz. Diğer taraftan özellikle kapasite kullanım oranlarına baktığımız zaman ülkemizin yeni yatırımlar­a ihtiyacı var. Bugün de Adana’mızda gezdiğimiz tesislerde de çok yeni yatırımlar gördük. Ülkemizin yatırım iştahı çok yüksek” dedi. Yaptıkları saha çalışmalar­ında sanayicini­n özgüvenini­n çok yüksek olduğunu gördükleri­ni ifade eden Altunyaldı­z, şunları aktardı: “Sanayicimi­zin ihracat kapasitesi ve kabiliyeti çok yüksek. İnsan kaynakları­nda, Ar-Ge’de, teknoparkl­arda, organize sanayi bölgelerin­de, endüstri bölgelerin­de, küresel kıyaslamal­arda öne geçecek kadar iyi gidiyoruz. Organize sanayi bölgeleri ve endüstri bölgeleri, organize bir yapıda sanayi bölgelerin­in geliştiril­mesi ve her türlü ihtiyacını­n tek elden, bir anlamda tek durak ofis mantığıyla yönetiliyo­r olması dünyada çok az örneği olan bir iş.”

 ?? ?? Ziya Altunyaldı­z ve beraberind­ekiler, ADASO Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nde de incelemede bulundu. Heyet, daha sonra Yılmaz Ambalaj Atıkları Geri Dönüşüm, Sunar Şirketler Grubu ve SASA Polyester Sanayi AŞ’yi ziyaret etti.
Ziya Altunyaldı­z ve beraberind­ekiler, ADASO Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nde de incelemede bulundu. Heyet, daha sonra Yılmaz Ambalaj Atıkları Geri Dönüşüm, Sunar Şirketler Grubu ve SASA Polyester Sanayi AŞ’yi ziyaret etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye