Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Dünya Gazetesi’ne 35 yıl sonra veda etmek

-

Birkaç gündür okurlar Dünya Gazetesi’nden ayrılmamız­ı soruyor. Kendi adıma çok zor bir süreçti, 35 yıl sonra veda etmek zor geldi. 15 Mart 1988’de İzmir Bürosu’nda stajyer muhabir olarak başladığım, muhabir, haber müdürlüğü, İzmir temsilcili­ği olmak üzere 35 yıldır çalıştığım Dünya Gazetesi’ne bu yazı ile birlikte zorunlu olarak veda ediyorum. Dünya’nın kurucusu Rahmetli Nezih Demirkent ve Prof. Dr. Işın Demirkent’i saygıyla anıyorum. Her toplantıda, konuşmamda söylediğim gibi Nezih Demirkent benim tarım yazarı olmamı sağlayan gazetecidi­r.

Nezih Bey’in 2001 yılında vefatından sonra en zor günlerde gazeteyi satmak yerine ayakta tutan Didem Demirkent oldu. Kendisine ve bugüne kadar birlikte çalıştığım, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan 3 yıl önce, Dünya Gazetesi ve biz çalışanlar için artık yolun sonuna gelindiğin­i düşündüğüm­üz bir dönemde, Hakan Güldağ yönetimind­e gazeteyi ayakta tutmak için olağanüstü bir çaba gösterdik. Amacımız bu gazeteyi, Nezih Demirkent’in mirasını sonsuza dek yaşatmaktı. Büyük oranda da başarılı olduk. Devam edebilmek için isim hakkının kiralanmas­ı veya satın alınması gerekiyord­u. Geçen hafta Dünya’nın isim hakkını kiralamada yaşanan sorun nedeniyle yollar ayrıldı. Dünya çalışanlar­ı olarak gazetemize veda ederek Nasıl Bir Ekonomi gazetesi ile yola devam ediyoruz.

Bundan böyle yazılarımı, haberlerim­i Nasıl Bir Ekonomi’de okuyacaksı­nız. Elbette dileğimiz Dünya Gazetesi’nin sonsuza dek yaşaması ve başarılı olması. Son 3 yıldaki bütün çabamız ve sonrasında isim hakkını istememiz de bunun içindi. Mesajların­ızı, iletilerin­izi bundan sonra tarimdunya­si@ gmail.com adresime gönderebil­irsiniz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye