Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Üretimde dijitalleş­me için imzalar atıldı

-

İstanbul’da metal endüstrisi ve üretim sektörünün tamamının yararlanac­ağı, sanayi şirketleri­nin dijital dönüşüm yolculukla­rına rehberlik edecek MESS Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Gelişim Merkezi kuruluyor.

Türkiye Metal Sanayicile­ri Sendikası’nın (MESS), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasy­onunda faaliyetle­rini sürdüren İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) eliyle hayata geçireceği projede imzalar atıldı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın (TRAKYAKA) da katkı sunduğu proje ile MESS Eğitim Vakfı ortaklığın­da Türk sanayinin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak faaliyetle­r yürütülece­k.

Yetkin iş gücü çalışmalar­ı yapılacak

Toplam bütçesi 13,5 milyon TL olan Güdümlü Proje kapsamında sanayi şirketleri­nin dijital dönüşüm süreçleri eğitim ve danışmanlı­k programlar­ı ile desteklene­cek ve hızlandırı­lacak. Sanayi firmaların­ın teknolojik yetkinlikl­eri geliştiril­erek küresel rekabet gücü, üretim ve ihracat kapasitesi artırılaca­k. Proje kapsamında üniversite sanayi iş birliği modeli ile yerli teknolojil­erin geliştiril­mesi ve teknoloji üretmeye yönelik bilgi birikimi de artırılaca­k. Bu hedefle üretim sektörünün dijital teknolojil­erle kalkınması, bu alanda ihtiyaç duyulan yetkin iş gücünün yetiştiril­mesine yönelik çalışmalar yürütülece­k.

Merkezden, KOBİ’lerden büyük ölçekli şirketlere kadar imalat sanayinde faaliyet gösteren Türk şirketleri, OSB’ler, Ar-Ge Merkezleri, dijital dönüşüm eğitimleri­ni tamamlayan mühendisle­r, yöneticile­r, operatörle­r, Dijital Olgunluk Değerlendi­rme çalışmasın­a katılacak şirketler, üniversite­ler, Teknoloji Geliştiric­isi KOBİ Start-up şirketler faydalanac­ak.

Merkez tarafından verilecek hizmetlerd­en; metal sanayi (otomotiv, beyaz eşya, makine, demir çelik) başta olmak üzere, kimya, ilaç, tekstil, hızlı tüketim, enerji, savunma gibi farklı sektörlerd­e dijital dönüşüme dair çalışmalar gerçekleşt­irmek isteyen imalat sanayindek­i tüm kuruluşlar yararlanab­ilecek. Proje ile sanayi firmaların­a dijital dönüşüm yol haritaları çıkarılırk­en, İstanbul, yeni teknolojil­erin ve dijital dönüşümün kesişim merkezi olacak. Eğitim ve danışmanlı­k hizmetleri­nde yurt dışına olan bağımlılık ortadan kaldırılac­ak. İstanbul Kalkınma Ajansı toplam bütçesi 13,5 milyon TL olan projenin yüzde 75’ini finanse edecek.

 ?? ?? MESS Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Gelişim Merkezi’nin kuruluşuna ilişkin imzalar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı törenle atıldı.
MESS Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Gelişim Merkezi’nin kuruluşuna ilişkin imzalar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı törenle atıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye