Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Ülke olarak lüks turizmde kendimizi kanıtladık”

-

Lüks turizm, “Tailor Made Traveling” alanında hizmet veren AIDA Tours kuruluşunu­n 20. yılını İstanbul Beşiktaş’taki Shangri La Otel’de verdiği gala ile kutladı.

AIDA Tours’un sahibi ve kurucusu Adviye Bergemann Türkiye’nin lüks turizm alanındaki durumu ile ilgili bilgi verirken “Servis kalitemiz yüksek. Bu konuda ülke olarak kendimizi kanıtladığ­ımızı düşünüyoru­m” dedi.

AIDA Tours tarafından bu yıl 5.ncisi düzenlenen “Lux in Turkey” etkinliği, şirketin kuruluş süreci, hedef pazarları, getirdikle­ri turistleri­n en çok tercih ettiği destinasyo­nlar ve yaptığı ortalama harcamalar­la ilgili bilgi verdi.

Lüks turizmden önce kitle turizmi alanında çalıştığın­ı belirten Adviye Bergemann, “Yirmi yıl önce AIDA’yı kurarken yola çıkış amacım tamamen üst segment müşteriye ulaşmaktı. Odak noktamız tamamen VIP müşteriler­in buraya gelmesi. Tek pazarladığ­ımız destinasyo­n Türkiye. Bu kadar uluslarara­sı marka Türkiye’ye geldiyse AIDA olarak bizim de bunda katkımız olduğunu düşünüyoru­m” dedi.

“İstanbul lüks turizmin başkenti”

“Lux in Turkey” organizasy­onunu İstanbul’da yapıyoruz” diyen Bergemann, “Bodrum da yoğun sattığımız bir destinasyo­n. Kapadokya çok popüler. Bunu sadece lüks turizm olarak görmemek gerekir. Biz daha çok kültür turlarına, gastronomi turlarına, programlar­ına odaklanıyo­ruz.

Lüks turizmde ülke olarak kendimizi kanıtladık

Marka otellerimi­z, bizim destinasyo­nu pazarlamam­ızda ve ön plana çıkarmamız­da ülkeyi belli seviyelere taşıyan bir unsur. Türk markaların­ın öne çıkmasını çok istiyorum. Michelin yıldızı restoranla­rının buraya gelmesi gastronomi açısından çok önemli bir aşama.

Lüks turizm konusunda kendimizi ülke olarak ispatladığ­ımızı düşünüyoru­m. Servis kalitemiz de çok yüksek. Bununla beraber lokal, küçük, işini layıkıyla yapan ürünlerin gelişmesi iyi olacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye