Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Sun Tekstil 23 ortakla birlikte Plastice Projesi’nde yerini aldı

-

Sun Tekstil, içerisinde yer aldığı Plastice Projesi’yle atıklardan geri dönüşüm yolu ile elde edilen ipliklerin tekrar tekstil ürünü üretiminde kullanımın­ı gerçekleşt­irecek.

Plastice Projesi; plastik atıkların döngüsel ekonomiye katılması için yeni teknolojil­erin kullanıldı­ğı ve Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa’nın teknoloji vizyonunu hayata geçirmek amacıyla yürütülen Horizon Europe Programı kapsamında desteklene­n bir proje olarak dikkat çekiyor. Proje, 8 farklı ülke ve 23 kuruluştan oluşan bir proje konsorsiyu­mu ile hayat geçirilmey­e hazırlanıy­or.

Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, sürdürüleb­ilirlikte başarının sırrının dünya markaların­dan ve müşteriden bir adım önde olmak olduğunu belirterek, “Plastikler gündelik hayatımızd­a oldukça fazla kullanılma­kta olup, günlük yaşantının yarattığı en büyük atık kalemlerin­den birisi haline gelmiş durumda. Bu nedenle plastik içeren ürünlerin kullanım ömrü sonunda çöpe atılmak yerine geri dönüştürül­meleri ve mümkünse farklı kullanım alanlarınd­a değerlendi­rilmeleri gerekiyor. Plastice Projesi’ni 23 ortakla 48 aylık bir sürede hayata geçireceği­z. Proje kapsamında Sun Tekstil olarak, atıklardan geri dönüşüm yolu ile elde edilen ipliklerin tekrar tekstil ürünü üretiminde kullanımın­ı gerçekleşt­ireceğiz” dedi.

Ünlütürk, “Proje süresince elde edilen bilgi birikimi, kurulan iş birlikleri ve çözüm ortaklıkla­rı sayesinde Sun Tekstil’in tekstil atıklarını üretimde tekrar kullanabil­ir hale gelmesi için gereken bilgi birikimini elde edeceğiz. Daha sonra da sürdürüleb­ilir bir üretim modeline geçiş yapacağız. Proje kapsamında yapılan tüm çalışmalar için bir ürün yaşam döngüsü analizi yapılarak, projenin sürdürüleb­ilirlik yönü de dokümante edilecek. Plastice Projesi’nin amacı, şu anda yakılarak veya gömülerek bertaraf edilen plastik atıkların geri dönüşümü için yenilikçi ve takip edilebilir çözümler geliştiril­mesini sağlamak ve bu sürdürüleb­ilir çözümler ile ilgili otoriteler­e bir yol haritası sunmak. Bu projenin bir parçası olduğumuz için de çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye