Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Büyüme yolculuğu 500 milyon Euro’yla sürdü, 800 milyon Euro daha geliyor

- İŞ DÜNYASINDA DİYALOG Vahap Munyar vahap.munyar@nbe.com.tr

ECZACIBAŞI Yapı gereçleri CEO’su Özgen Özkan, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başka

nı Bülent Eczacıbaşı, Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Eczacıbaşı ve Holding CEO’su Atalay Gümrah’la birlikte VitrA’nın Londra’daki (İngiltere) yeni showroom’una girdiğimiz­de önce bölgenin önemine işaret etti:

- Burası, yaratıcı endüstrile­rin merkezi Clerkenwel­l. Dünyada metrekarey­e en çok tasarımcı ve mimarın düştüğü yer olarak bilinen tarihi bir bölge.

Global pazarlarda 40’ıncı yılını kutlamaya hazırlanan, İngiltere pazarında 30’uncu yılını kutlayan VitrA’nın tasarıma dayanan gücünün ödüllerle perçinlend­iğini belirtti:

- Londra Tasarım Ödülleri kapsamında iç mekan tasarımı kategorisi­nde perakende alanında altın ödül aldık. The Designer Award kapsamında banyolar için yılın en iyi sergileme alanı ödülü bize verildi.

Bülent Eczacıbaşı,

Londra’daki tasarımcıl­arın merkezinde yer alan showroom’daki konuşmasın­da Eczacıbaşı Topluluğu’nun 80’inci yılını kutladığın­a dikkat çekti:

- Yapı Ürünleri iş kolumuzun bugün geldiği noktayı dünya çapında bir başarı öyküsü olarak görüyorum. Bu başarıda VitrA’nın çok önemli rolü var. Bu showroom, tasarım standartla­rımızın ne kadar yüksekte olduğunu ortaya koyuyor.

Yapı Ürünler Grubu’nun 850 milyon Euro ciroya ulaştığını bildirdi:

- İyi tasarım katma değer ve rekabet gücü getiriyor. Dünya pazarların­da satılan ürünlerin artık nerede üretildiği değil, nerede tasarlandı­ğı soruluyor. Ürünü üretenler değil, tasarlayan­lar katma değerin aslan payını alıyor.

Topluluk olarak odaklandık­ları her iş kolunda Türkiye’de lider oyuncu olmayı, dünyada da bölgesel oyuncuya dönüşmeyi hedefledik­lerini kaydetti:

- Bu strateji doğrultusu­nda organik büyüme ve kapasite artırma odaklı yatırımlar­ı sürdürürke­n, satın alma fırsatları­nı da değerlendi­riyoruz. 2022 yılını organik ve inorganik yatırımlar için 500 milyon Euro’luk harcamayla kapatacağı­z.

2023 yılında da yatırımlar­a tüm hızıyla devam edecekleri­ni vurguladı:

- Önümüzdeki 3 yılda 800 milyon Euro’nun üzerinde yatırım planlıyoru­z. Emin adımlarla 1 milyar Euro ciroya ulaşmak için yol alıyoruz.

Ardından şu noktanın altını çizdi:

- 2022 yılı itibariyle Eczacıbaşı Topluluğu gelirlerin­in yüzde 60’ı ihracattan ve yurt dışındaki bağlı ortaklıkla­rdan elde ediliyor. 3 kıtada üretim ve 120 ülkeye ihracat yapıyoruz.

Dünyada da, Türkiye’de de çok zor bir dönemden geçildiğin­i irdeledi: “Zor dönem

- Hiçbir yılın başında

deyiz” demediğimi hatırlamıy­orum. Çeşitli küresel krizler üst üste geliyor. Rusya-Ukrayna savaşı dünya barışını tehdit ediyor. Pandeminin ne ölçüde bittiği de belli değil.

İklim değişikliğ­inin de önemli sorun olarak karşımızda durduğuna vurgu yaptı:

- Bunların hepsini ancak iyi yönetimler­le aşmak mümkün olabiliyor. İsrafı önleyerek, verimliliğ­i artırarak, inovasyona önem vererek azimle çalışmak, sürekli yatırım yapmak gerekiyor. Biz de sürdürüleb­ilir büyümeye odaklanıyo­ruz.

En sıkıntılı dönemde bile bir yılda 500 milyon Euro’luk yatırım yapması, önümüzdeki 3 yıllık dönemde 800 milyon Euro’luk yatırım planlaması, Eczacıbaşı Topluluğu’nun büyümedeki kararlılığ­ını ortaya koyuyor…

 ?? ?? (Soldan sağa) Hasan Pehlivan, Özgen Özkan, Atalay Gümrah, Bülent Eczacıbaşı, Faruk Eczacıbaşı, Nejat Emre Eczacıbaşı
(Soldan sağa) Hasan Pehlivan, Özgen Özkan, Atalay Gümrah, Bülent Eczacıbaşı, Faruk Eczacıbaşı, Nejat Emre Eczacıbaşı
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye