Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Yeni hal yasasıyla pazar adil şekilde düzenlensi­n”

- FİKRİ CİNOKUR/

Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, ‘’Yeni Hal Yasası’ndan beklentimi­z, üreticiden tüketiciye uzanan pazar ağının adil bir şekilde düzenlenme­sidir. Ürününün değerinde alınması, tüketiciye uygun fiyatla ulaştırılm­ası, tüm paydaşları korumasıdı­r’’ dedi.

Antalya Toptancı Halleri sezon açılışı Kumluca Toptancı Hali’nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçe belediye başkanları ile CHP Antalya Milletveki­li Aydın Özer’in katılımıyl­a gerçekleşt­irildi. Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, tarımın sürdürüleb­ilir bir hayat için önem arz ettiğini, ithalat ve ihracat potansiyel­iyle, istihdam alanları oluşturmas­ı açısından stratejik sektör olduğunu söyledi. Antalya ve Kumluca’nın yaş sebze-meyve üretiminin ve seracılığı­n başkenti konumunda olduğunu anlatan Durdaş, ülke gündemine zaman zaman “Hal Yasası”nın geldiğini anımsatara­k, “Yeni Hal Yasası’ndan beklentimi­z; üreticiden tüketiciye kadar uzanan pazar ağının adil bir şekilde düzenlenme­sidir. Ürününün değerinde alınması tüketiciye uygun fiyatla ulaştırılm­ası, tüm paydaşları koruyacak yasa haline gelmesidir’’ dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de belediye olarak sürekli üreticiden yana oldukların­ı, çiftçilik ve hayvancılı­kla uğraşan vatandaşla­ra destek olmaya devam edecekleri­ni belirtti.

Böcek: Çiftçilere destek olmaya devam edeceğiz

Yerelden kalkınmaya büyük önem verdikleri­ni ifade eden Böcek, şöyle konuştu. ‘’Cam seralardan, bahçelerde­n çıkıp bugünlere gelmiş bir arkadaşını­z, halden anlayan bir başkan olarak yerelden kalkınmaya büyük önem veriyorum. Hep üreticiden yana olduk. Çiftçi Kart’ından faydalı böceğe, akıllı tarımdan kapalı sulama sistemleri­ne birçok örnek çalışma yapıyoruz. Çiftçilik ve hayvancılı­kla uğraşan vatandaşla­rımıza destek olmaya devam edeceğiz.” Böcek, Antalya’da 857 komisyoncu, 931 tüccar bulunduğun­u anımsattı. Hem komisyoncu­lar hem de tüccarları­n talepleri doğrultusu­nda çalışmalar yapacaklar­ını anlatan Böcek, şöyle devam etti, ‘’Antalya’da 11 ziraat odası faaliyette bulunuyor. Biz ne ziraat odalarını kapattırac­ağız ne de desteğimiz­i esirgeyece­ğiz. Özellikle çiftçi kayıt sistemleri ellerinden alınan ziraat odaları için yeni bir kayıt sistemi oluşturulm­ası için çalışıyoru­z. Çiftçileri­miz belediyemi­z destekleri­nden faydalanma­k için ziraat odalarına başvurup çiftçi kayıt belgelerin­i aldıktan sonra bize başvuracak. Çiftçi kart projemizle, tohum, fide, faydalı böcek, makine desteği ve enerji desteği veriyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak üreteceğiz ürettirece­ğiz ve destek olacağız.”

Antalya Ziraat Odaları Koordinasy­on Başkanı Nazif Alp ise özellikle çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) konusunda artık yetkilerin­in kalmadığın­ı bu nedenle de büyük üye kaybı yaşadıklar­ını bildirdi. Alp “Kolumuz kanadımız kırıldı. Birçok odamız kapanma tehlikesi yaşıyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi olarak odalara sahip çıktınız. Özellikle, tarımsal projelerde Ziraat Odası kaydı istemeye yönelik çalışmanız bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

 ?? ?? Antalya Toptancı Halleri sezon açılışı Kumluca Toptancı Hali’nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçe belediye başkanları ile CHP Antalya Milletveki­li Aydın Özer’in katılımıyl­a gerçekleşt­irildi.
Antalya Toptancı Halleri sezon açılışı Kumluca Toptancı Hali’nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçe belediye başkanları ile CHP Antalya Milletveki­li Aydın Özer’in katılımıyl­a gerçekleşt­irildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye