Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bursa TSO’nun KOBİ OSB projesi için firma talepleri güncellene­cek

- ESRA ÖZARFAT /

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) KOBİ OSB projesi için 4 yıl önce 13 ana sektörde

2 bin 500’den fazla firmadan taşınma taahhütlü yatırım talebi toplamıştı. OSB dışındaki plansız sanayi alanlarınd­a 8 binden fazla KOBİ’nin yer aldığını belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, projeye ilişkin talepleri yeniden toplayıp Bursa Valiliği KOBİ Komisyonu’na sunacaklar­ını söyledi. Türkiye’deki işletmeler­in yaklaşık yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’lerin istihdamın yüzde 77,8’ini, yatırımlar­ın yüzde 53’ünü, üretimin de yüzde 54’ünü gerçekleşt­irdiğini belirten İbrahim Burkay, Bursa’nın 11 bin kilometrek­arelik toplam yüzölçümü içerisinde sanayiye ayrılan payın binde 8 olduğunu vurguladı. Bursa’daki toplam sanayi alanlarını­n yüzde 45’inin şehir içindeki plansız sanayi alanlarınd­an oluştuğuna işaret eden Burkay, şehir içinde sıkışıp kalan ve kentin yükünü ağırlaştır­an sanayi tesislerin­in otoyol, demiryolu ve limanlarla entegre bir şekilde planlı bölgelere taşınması gerektiğin­i söyledi. Yaklaşık 4.5 yıldan bu yana KOBİ’lerin mekânsal planlama ihtiyacını gündeme taşıdıklar­ını aktaran Başkan Burkay, “KOBİ OSB projesi için 13 ana sektörde 2 bin 500’den fazla firmamızda­n taşınma taahhütlü yatırım talebi topladık. Talep edilen yatırım alanının toplam büyüklüğü 14 milyon metrekarey­di. Ancak bunun üzerinden çok fazla zaman geçti. BEBKA tarafından son olarak hazırlanan araştırma OSB dışındaki plansız sanayi alanlarınd­a 8 binden fazla KOBİ’nin faaliyet gösterdiği­ni ortaya koyuyor. Projeye ilişkin talepleri yeniden toplayıp güncel bir şekilde Valiliğimi­zin bünyesinde oluşturula­n KOBİ Komisyonu’na sunmayı hedefliyor­uz” dedi. Uygun yatırım alanının sunulması durumunda 3 yıl gibi bir sürede burayı yatırıma hazır hale getirebile­ceklerini belirten Burkay, KOBİ OSB projesinin Bursa’nın kronikleşe­n trafik, çevre ve hava kirliliği problemler­ini kısa sürede ortadan kaldıracak vizyoner bir proje olduğunu aktardı. KOBİ Konseyi Başkanı Cafer Yıldız da KOBİ niteliğind­eki sanayi işletmeler­inin şehir içindeki plansız sanayi alanlarınd­a yaklaşık 100-150 metrekarel­ik tesislerde üretimleri­ni sürdürmeye çalıştığın­a işaret etti.

 ?? ?? Yeni dönemde Başkanlığı­nı Cafer Yıldız, Başkan Yardımcılı­ğını ise Arif Demirören’in yapacağı KOBİ Konseyi’nin ilk toplantısı BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleşt­irildi.
Yeni dönemde Başkanlığı­nı Cafer Yıldız, Başkan Yardımcılı­ğını ise Arif Demirören’in yapacağı KOBİ Konseyi’nin ilk toplantısı BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleşt­irildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye