Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Enerji üretiminde sürdürüleb­ilirlik depolama sistemleri­ne bağlı”

- BURCU SUNA

Kesintisiz enerji çözümleri üreten Teksan, enerji depolama sistemleri ürün tanıtım etkinliği gerçekleşt­irdi. Gerçekleşt­irilen etkinlikte, yenilenebi­lir enerji kaynakları­nın daha sürdürüleb­ilir hale gelmesi için depolama sistemleri­nin önemi vurgulandı.

Düzenlenen programın açılış konuşmasın­ı yapan Konya Elektrikçi­ler Esnaf ve Sanatkarla­r Odası Başkanı Arif Yeşildaş, “Dünyanın enerji tedariki ile uğraştığı günümüzde enerji verimliliğ­ini en iyi şekilde uygulamayı amaçlayan Ar-Ge çalışmalar­ı önemli. Teksan Jeneratör gibi ülkemize katma değer sağlayacak yerli firmaların artmasını temenni ediyorum” dedi.

“Güneş enerjisind­en en süt seviyede yararlanma­lıyız”

Konya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliğ­i ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Yeşil Enerji Yönetimi Şube Müdürü Hamdi Bektaş ise, “Güneş rüzgar gibi değerli varlıkları­mızın daha sürdürüleb­ilir hale getirilmes­i için depolama sistemleri önem taşıyor. Dünyanın gündeminde 3 sorunla karşı karşıyayız. Bunların birisi sınır güvenliği, diğeri enerji güvenliği, bir diğeri de gıda güvenliği. Gıda güvenliğin­de Konya ülkemizin baş aktörlerin­den, emniyet sigortalar­ından biri. Gıda üretiminde Konya başı çekiyor. Enerji üretiminde de yenilenebi­lir enerji kaynakları­nı kullanmalı­yız. Konya, güneş enerjisi açısından çok elverişli bir şehir. Bu kaynaktan en süt seviyede yararlanma­lıyız” şeklinde konuştu.

Güneş enerjisi ile elektrik üretimin arttığına dikkat çeken Elektrik Mühendisle­ri Odası Konya Temsilcisi Özkan Keskin de şöyle devam etti: “Enerji tüketimimi­z artıyor. Üretimin de buna göre modellenme­si gerekiyor” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye