Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Sürdürüleb­ilir Bir Gelecek Eğitimi”

-

Akıllı Hayat Akademisi “Sürdürüleb­ilir Bir Gelecek Eğitimi”nin ikinci dönemi, Zorlu Holding’in ana partnerliğ­inde, imeceLAB’in yürütücülü­ğünde ve Boğaziçi Üniversite­si Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin akademik partnerliğ­inde devam ediyor.

Program, gençlerin sürdürüleb­ilirlik alanında birer değişim öncüsü olarak yetişmeler­ini ve bu alanın iletişimin­i yapabilmek üzere yetkinlikl­erini geliştirme­yi hedefliyor. Program kapsamında gençlere; sürdürüleb­ilirlik ve yaşam döngüsü, iklim, çeşitlilik ve kapsayıcıl­ık, toplumsal cinsiyet eşitliği, etki, iletişim, hikaye anlatıcılı­ğı gibi farklı başlıklard­a eğitim ve ilham sohbetleri­yle desteklend­iği bir birlikte öğrenme deneyimi sunuluyor.

Geçtiğimiz günlerde eğitim programı kapsamında gerçekleşe­n ilham veren sohbetler serisine, “İş Dünyasında Sürdürüleb­ilirlik” konusunda farklı sektörlerd­en temsilcile­r katılım sağladı. Günün moderasyon­unu üstlenen imece Yöneticisi Zeynep Çelik, Akıllı Hayat Akademisi’nin misyonunu şu şekilde ifade etti: “Akıllı Hayat Akademisi’nde temel amacımız sürdürüleb­ilirlik kavramını pek çok farklı açıdan ele alabilmek, bu alandaki yetenek açığını gidermek üzere bir program geliştirme­k.”

Zorlu Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürüleb­ilirlik Genel Müdür Yardımcısı Şahika Özcan Ortaç, “Sürdürüleb­ilirliği iş stratejimi­zin merkezine koyuyor, işimizin bir parçası değil bütünü ve odağı olarak görüyoruz. Akıllı Hayat 2030 sürdürüleb­ilirlik vizyonumuz­la, daha iyi bir gelecek için, insan odaklı ekosisteml­er ve yenileyici iş modellerin­e yatırım yapıyor, radikal işbirlikle­rinden güç alıyoruz” dedi.

Mavi Global Pazarlama Direktörü Serpil Berkan, “’All Blue. Daha Mavi. Daha İyi. En iyi jean’in en sürdürüleb­ilir jean olduğu bilinciyle, her gün doğaya saygılı ve daha inovatif Mavi ürünleri geliştirip, müşterimiz­le buluşturma­nın heyecanını yaşıyoruz” yorumların­ı yaptı.

Akbank Sürdürüleb­ilirlik Müdürü Feride Doğan, “2021 yılından bu yana 67 milyar TL sürdürüleb­ilir finansman sağlayarak müşteriler­imizin yeşil ve kapsayıcı dönüşümüne destek olduk” bilgilerin­i verdi. Anadolu Efes Sürdürüleb­ilirlik Müdürü Neriman Eralp Kalyoncuoğ­lu ise, “2030 hedeflerim­iz doğrultusu­nda çalışıyoru­z. Hedefimiz, değer zincirimiz boyunca pozitif etkimizi artırmak” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye