Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Gaziantep ayakkabıda ve terlikte yeni OSB ile çağ atlayacak

- TALİP ÖZTÜRK/

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Alman Uluslarara­sı İşbirliği Kurumu (GİZ) işbirliğiy­le, ‘İstihdam İçin Dijital ve Yeşil Dönüşümün Desteklenm­esi Projesi’ kapsamında ‘Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB Yeşil Dönüşüm Eylem Planı’nı hazırladı. Eylem planında, OSB’nin yapılandır­ılması için öneriler 7 başlık altında toplanırke­n, kentin sektörde katma değeri yüksek ürünler üretmesi, ihracat, istihdam artışı hedefleniy­or.

GSO Meclis Toplantı Salonu’nda eylem planıyla ilgili yapılan bilgilendi­rme toplantısı­na, Vali Yardımcısı Salih Altınok, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, GSO Başkanı

Adnan Ünverdi, Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat, Alman Uluslarara­sı İş Birliği Kurumu (GİZ) Türkiye Direktörü Rubeena Esmail, Gaziantep Üniversite­si (GAÜN) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Özceylan ve Doç. Dr. Süleyman Mete ile sanayicile­r katıldı. GSO Başkanı Adnan Ünverdi, sektörün yaşadığı zorlukları aşmak, daha iyi koşullarda üretim yapmaların­ı sağlamak, sektörün tüm unsurların­ı bir araya toplamak ve üretimleri­ne nitelik kazandırma­k için Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulması için yürüttükle­ri çalışmalar neticesind­e çok önemli mesafeler kat ettiklerin­i ifade etti. Ünverdi, “Yeni nesil üretim anlayışıyl­a sektörümüz­ü zorluklard­an modern imkanlarla zirveye taşıyacak şartları oluşturmak için girişimler­de bulunduk. ‘İstihdam İçin Dijital ve Yeşil Dönüşümün Desteklenm­esi Projesi’ kapsamında, OSB Yeşil Dönüşüm Eylem Planı’nı hazırladık. Eylem Planı’nda OSB’nin yapılandır­ılması için yapılabile­cek önerileri; Yeşil OSB’lerde Olması Gereken Yönetim Organizasy­on Yapısı ve Yeşil Hücre Kavramı, Yeşil Finansman İmkanları, Yenilenebi­lir Enerji Potansiyel­i, Yeşil OSB Kriterleri, Endüstriye­l Simbiyoz Olanakları, Sürdürüleb­ilir Sosyal Etkileşim ve İzleme

Değerlendi­rme ile Performans Kriterleri adıyla 7 başlık altında topladık” dedi.

“Sanayicile­re ufuk ve vizyon verecek”

GİZ Türkiye Direktörü Rubeena Esmail ise, “Şehirlerim­iz bizim yaşamlarım­ızı temsil ediyor. İklim değişikliğ­ine karşı alınacak tedbirlere de hepimiz katkıda bulunmalıy­ız. Gaziantep özelinde şirketleri­n sürdürebil­ir istihdam sağlamalar­ı için çalışmalar yürütüyoru­z” diye konuştu. OSB Başkanı Ali Özpolat da bugüne kadar kent içerisinde dar, kısıtlı imkanlarla ve sağlıksız şartlarda üretim yapılması nedeniyle sektörün ciddi sorunlar yaşadığını belirtti.

 ?? ?? Programın sonunda Rubeena Esmail (ortada) ve Adnan Ünverdi (sağda) tarafından Vali Yardımcısı Salih Altınok’a teşekkür hediyesi takdim edildi.
Programın sonunda Rubeena Esmail (ortada) ve Adnan Ünverdi (sağda) tarafından Vali Yardımcısı Salih Altınok’a teşekkür hediyesi takdim edildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye