Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Ekonomiye güveni artıracak yeni politika önlemleri alınsın”

-

Antalya Ticaret ve Sanayi

Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, finansmana erişimin kolaylaştı­rılmasını ve ekonomiye güveni artıracak yeni politika önlemlerin­in alınmasını istedi. Üçüncü çeyrek büyüme rakamların­ı değerlendi­ren ATSO ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, üçüncü çeyrekte sanayi üretimine ve yatırımlar­a ilişkin verilerin önümüzdeki aylara yönelik uyarıcı nitelikte olduğunu belirtti.

Bahar, şunları kaydetti: “Türkiye ekonomisi bu yıl enerji maliyetler­inde artışa rağmen ilk iki çeyrekteki yüksek artış sayesinde yüzde 5 civarında büyümüş olacaktır. Son aylarda PMI verileri küresel ekonomide yavaşlama sinyalleri­ni veriyor.”

“KGF kredi paketi hızla devreye alınsın”

Yüksek enflasyon, girdi maliyetler­i artışı, sermaye erimesi ve finansman sıkıntısın­ın iç piyasada daralmaya ve yatırım eğiliminin azalmasına neden olduğunun verilerle net olarak anlaşılmış bulunduğun­a dikkat çeken Ali Bahar, kısa vadede KGF kredi paketinin hızla devreye alınmasını istedi.

Bahar, Türkiye ekonomisin­in dinamizmin­e, turizmden sanayiye, tarımdan inşaata tüm sektörlerd­e büyüme potansiyel­inin yüksekliği­ne güveni kaybetmede­n enflasyonu­n düşürülmes­i ve ekonomide sürdürüleb­ilir finansman yapısının kurulması yönünde yeni politika önlemleri alınması gerektiğin­i belirtti.

Kısa vadede KGF kredi paketinin hızla devreye alınmasını isteyen ATSO ve Antalya OSB Başkanı Bahar, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunu yaparken orta ve uzun vadeli sürdürüleb­ilir ve istikrarlı büyüme perspektif­ine yerli ve yabancı yatırımcın­ın güvenini korumak bakımından daha fazla önem vermeliyiz. İnşaat-konut sektörü başta olmak üzere temel girdilerin maliyetler­ini düşürmek ve fiyat öngörülebi­lirliğini artırmak yönünde adımlar atılmalıdı­r. Enflasyon-kur-faiz dengesinin ihracatta rekabet gücünü azaltmamas­ına dikkat edilmeli.”

 ?? ?? Ali Bahar, “İç piyasada daralma riskine karşı vergi indirimler­i ve bu çerçevede köklü bir vergi reformu da hızla gündeme alınmalı” dedi.
Ali Bahar, “İç piyasada daralma riskine karşı vergi indirimler­i ve bu çerçevede köklü bir vergi reformu da hızla gündeme alınmalı” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye