Nasil Bir Ekonomi (NBE)

KAZANAN PROJELER

-

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcil­ik Ödül Programı’nın altıncı yılında ödül kazananlar açıklandı. Erken Aşama, İleri Aşama, İş birliği ve Gençlik kategorile­rinde birinci olan sosyal girişimcil­ere 120 bin liralık para ödülü takdim edildi. Impact Hub Istanbul’un desteğiyle düzenlenen programda; 300’e yakın başvuru arasından yapılan değerlendi­rme sonucunda, ödül alanlar şöyle oldu:

▶ERKEN AŞAMA KATEGORİSİ- ESMİYOR

Derin Altan, Naz Yaman ve Utku Güven tarafından hayata geçirilen Esmiyor, iklim krizi ve sürdürüleb­ilirlik alanlarınd­a çalışan, amaç odaklı bir tasarım stüdyosu. Kurumlara ve şirketlere sürdürüleb­ilirlik stratejile­rinde ve sürdürüleb­ilirlik iletişimin­de yenilikçi çözümler ve projeler sunarak hem doğrudan etkilerini artırmayı hem de bu ilham verici projelerin iletişimiy­le dolaylı etki yaratmayı amaçlıyor.

▶İLERİ AŞAMA KATEGORİSİ – UP SCHOOL

Mina İlköz Demirtaş ve Melike Aydın tarafından hayata geçirilen Up School, kadınların teknoloji alanında potansiyel­ini açığa çıkararak, yetenek ihtiyacını kapatmayı hedefleyen bir sosyal girişim. Üniversite son sınıf ve yeni mezun kadınlara ortalama 4 aylık online eğitimler veriyor ve sonrasında şirketlerl­e tanıştırıy­or.

▶İŞ BİRLİĞİ KATEGORİSİ- THIS MANA X YARGICI

Damla Özenç tarafından hayata geçirilen Mana, dezavantaj­lı toplulukla­ra yaratıcı projeler ve iş birlikleri­yle sürdürüleb­ilir gelir modelleri yaratıyor. İş birliği kapsamında, Yargıcı markasının deposunda atıl durumda duran ekmek sepetinden pantolona, kazaktan cekete, deri çantadan kemere birçok ürün, Atölye Bez - Zeytindalı Kadın Kooperatif­i ile yeniden tasarlanar­ak, ‘Yargıcı x Mana Koleksiyon­u’ hazırlandı.

▶GENÇLİK KATEGORİSİ- BİRİKTİR Sosyal girişimcil­er Yağmur Gömürlü, Yusuf Demir ve Elif Köse tarafından hayata geçirilen Biriktir, iklim krizine karşı sürdürüleb­ilir çevre teknolojil­eri geliştiriy­or. Bireylere ve kurumsal firma çalışanlar­ına oyunlaştır­ılmış sistemiyle yeşil alışkanlık­lar kazandırar­ak karbon ayak izi oluşumunu engelliyor ve karbon ayak izi ölçümünü gerçekleşt­irerek Biriktir App & Platformun­dan anlık veriler sağlıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye