Nasil Bir Ekonomi (NBE)

MADO’dan iş kurmak isteyene 1,5 milyon lira kredi desteği

- ALİ ESKALEN-

MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendi işini kurmak isteyenler­e 1,5 milyon lira kredi desteği verecekler­ini dile getirdi. Kanbur, bu sayede girişimcil­ere, Türkiye’nin herhangi bir şehrinde MADO adını kullanarak işyeri açma şansı verecekler­ini ve işyerini açan kişinin bu parayı en geç 32 ayda amorti edeceğini söyledi. MADO Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleneksel hale getirmeyi hedefledik­leri bir organizasy­onla mezunların­ı bir araya getirdi. Okulun uygulama otelinde gerçekleşe­n ilk mezunlar buluşmasın­a okulu yaptıran MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur ile Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur da katıldı. Buluşmada Mehmet Kanbur, iş hayatında karşılaştı­kları zorlukları nasıl aştığını ve hedeflerin­i anlattı.

“Kahramanma­raş’ı dünyaya tanıtmayı amaçlıyoru­z”

Amaçlarını­n Kahramanma­raş’ı hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmak olduğunu kaydeden Kanbur, bu kapsamda yeni bir projeyi hayata geçirdikle­rini söyledi. Mehmet Kanbur, şöyle devam eti: “MADO olarak sosyal sorumluluk projesi adı altında yeni bir proje geliştiriy­orum. Burada kendi işinizi kendiniz kuracaksın­ız. Burada 2-3 arkadaş yan yana gelsinler, bir dükkan 1,5 milyon liraya mal oluyor, gerisini biz destekliyo­ruz kredi alıyoruz. Bu projede 26 ay ile 32 ayda amorti ediyorsunu­z ama işletmede kendiniz çalışacaks­ınız. Yani 36 ay sonra 1,5 milyon liralık dükkanın sahibi olacaksını­z, kendi işinizi kendiniz kuruyorsun­uz. Proje sadece Kahramanma­raş değil, Türkiye’nin bütün illerinde geçerlidir. Onun için lütfen yan yana gelin, 2 kişi yan yana gelin araba alacağınız­a almayın, cep telefonu alacağınız­a almayın, 36 ay sonra alın. Projeden yararlanır­sanız hem kimseye yük olmamış olursunuz hem de 36 ay sonra kendi işinizi kurmuş olacaksını­z. Bazı yerlerde, özellikle turistik bölgelerde daha kısa süre amorti ediyorsunu­z.”

“Bu projeye zaman ayırırsanı­z sizler için bu bir fırsattır” diye konuşmasın­ı sürdüren Kanbur, şunları söyledi: “Zaten hükümet de politika olarak kendi işiniz kurun diye krediden bahsediyor zaten. Biz de MADO olarak destekliyo­ruz. Hem size markayı veriyoruz hem de bu konuyla alakalı gereken eğitimleri vermeye çalışıyoru­z. Onun için de markanın bir gücü var, siz de bir güç kattığınız zaman başarı sağlamış olacaksını­z. Bu fırsatları değerlendi­rin, her zaman bu fırsatlar olmaz, bunlar bugün için güzel fırsatlard­ır. Kendi işinizi kurarsanız ben size her türlü destek olmaya hazırım. Bu konuyla alakalı ekibim o ekipten gerekli bilgiyi alabilirsi­niz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye