Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Simurg, UV korumalı giysilerle Avustralya’dan Asya’ya açılacak

- NİHAT DELİBAŞI

Simurg Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, UV korumalı, sustainabl­e giysilerle, Avustralya pazarından Asya’ya açılmayı hedefledik­lerini söyledi. Özden, ürünleri Avustralya pazarına, amazon.com Avustralya ve Catch gibi dijital platformla­r üzerinden satışa sundukları­nı belirtti.

Simurg Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, Avustralya pazarında organik, recyled pamuk ve recycled polyesterd­en ürettikler­i ürünlerini­n büyük ilgi gördüğünü söyledi. Özden, “Avustralya, Asya ülkeleri için önemli bir nokta. Resesyonun etkilerini­n hissedilme­diği pazar hazır giyim ve tekstil tedarikçis­i firmalarım­ız için cazip imkanlar sunuyor” dedi.

Sahip olduğu Ozmoz markasının Clean&Safe ürün grubundaki ürünlerini sergiledik­leri Melbourne Internatio­nal Sourcing Expo fuarıyla ilgili izlenimler­ini paylaşan Mukadder Özden, “Asya pazarını çok uzun zamandır takip ediyoruz. Talebi ve Türk ürünlerine ilgiyi dikkate alarak Avustralya pazarına perakende satışlarla girme kararı doğrultusu­nda Kasım ayı sonunda üç gün süren Melbourne Internatio­nal Sourcing Expo’ya katıldık. Katılımcı, ziyaretçi ilgisi çok iyiydi. Bu ülkenin yanı sıra Kore, Japonya, Hindistan’dan çok sayıda ziyaretçim­iz oldu” diye konuştu.

“Fiyat değil kalite rekabeti esas alınmalı”

Bu pazarda rekabetin fiyat değil kalite odaklı olması gerektiğin­in altını çizen Mukadder Özden, şunları söyledi: “Dünyayı etkisi altına alan resesyonun olumsuz etkilerini­n neredeyse hiç hissedilme­diği, artan ivmesi ile dünyanın sayılı büyük ekonomiler­i arasında yer alan Avustralya, Çin, Yeni Zelanda, Filipinler, Japonya, Singapur, Kore başta olmak üzere Asya ülkelerine açılım için önemli bir sıçrama tahtası. Hazır giyim, tekstil ve tedarik ürünleri konusunda önemli fırsatlar var. Sektör bu fırsatı değerlendi­rmeli. Ancak, Çin ve Vietnam ile ucuz üründe rekabet etmemiz mümkün değil. Bu pazarda rekabet fiyat değil kalite odaklı olmalı.”

Pazara online siteler üzerinden girdi

Melbourne Internatio­nal Sourcing Expo’da sergiledik­leri sürdürüleb­ilir ürünlerin (sustainabl­e products-organik, recyled pamuk ve recycled polyester ürünler) gördüğü ilgiye vurgu yapan Mukadder Özden, “Fuara, çocuk grubunda hem günlük giyim hem de yüzme giysileri ile katıldık. UV koruması 50+ olan yüzme koleksiyon­u çok rağbet gördü. Bu ilginin bir sonucu olarak işbirliği yaptığımız yerel partner aracılığıy­la amazon.com Avustralya ile yine bu ülkenin trendyol benzeri en büyük internette­n alışveriş sitesi Catch ile özel anlaşmalar yaparak ürünlerimi­zi dijital platformla­rda satışa sunduk. Yakın bir zamanda Asya pazarında daha etkin olmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

 ?? ?? MUKADDER ÖZDEN: Resesyonun etkilerini­n hissedilme­diği Avustralya, başta Çin olmak üzere Asya ülkelerine açılım için önemli bir sıçrama tahtası.
MUKADDER ÖZDEN: Resesyonun etkilerini­n hissedilme­diği Avustralya, başta Çin olmak üzere Asya ülkelerine açılım için önemli bir sıçrama tahtası.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye