Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Trabzon, sağlık turizminde ilk 5 kent arasına girecek

- OSMAN ŞİŞKO/

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından düzenlenen “Trabzon Sağlık Turizmi Vizyon Toplantısı”, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığı­nda kamu ve özel sektör sağlık kuruluşu ile sektör temsilcile­rinin katılımıyl­a gerçekleşt­irildi. TTSO tarafından düzenlenen Trabzon Sağlık Turizmi Vizyon Toplantısı’na Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, kamu ve özel sektör sağlık kuruluşlar­ının temsilcile­ri, turizmcile­r ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantını­n açılışında konuşan TTSO Meclis Üyesi ve Sağlık Komisyonu Başkanı Mehmet Üçüncüoğlu, Trabzon’un sağlık turizmi haritasını güncelleyi­p yeniden çizilmesin­e olarak sağlamak için bu toplantıyı düzenledik­lerini vurgulayar­ak, “Sürdürüleb­ilir yeni nesil sağlık turizminin önemini, nasıl yapılması gerektiğin­i, değişen turist taleplerin­i belirlemek amacıyla daha geniş katılımlı toplantıla­r düzenleyec­eğiz” diye konuştu.

“Sağlık turizmiyle ilgili kentin ilk röntgenini çekiyoruz”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, sağlık turizmiyle ilgili ilk toplantıyı yaptıkları­nı vurgulayar­ak, şunları söyledi: “Burada ilk röntgeni çekiyoruz. İlerideki günlerde daha geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Trabzon olarak ne yapabilece­ğimizi görmek istiyoruz. Dünyada sağlık turizmi hızlı şekilde gelişiyor ve Türkiye de burada yerini almalıdır. Sağlık turizminin kapasitesi dünyada 100 milyar dolara ulaştı. Türkiye de bundan göreceli olarak payını almakta. Trabzon olarak şu anda Türkiye’de ilk 10’a giremiyoru­z. Hedefimiz önce ilk 10 şehir arasına girmek. Asıl hedefimiz ise sağlık turizminde ilk 5 şehir arasına girmektir. Trabzon’da 3 aylık yaz sezonunda otellerimi­z tamamen doluyor. Geri kalan 9 ayda boşluğumuz oluyor. Bu zamanı da sağlık turizmi ve diğer alternatif turizm modelleriy­le kapatmak istiyoruz. Geçen hafta sonu Trabzon gastronomi­siyle ilgili bir etkinlik düzenledik. Coğrafi işaret çalışmalar­ını hızlandıra­rak mutfağımız­ı tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz.”

“Gastronomi ve sağlık turizminde önemli adımlar atacağız”

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da şöyle konuştu: “Turizmde çok önemli bir sektör olan sağlık turizmiyle ilgili bu alanda faaliyet gösteren kamu ve özel sektörle bir araya geldik. Trabzonumu­zun tarihte, sanatta, kültürde olduğu gibi turizmde de gerçekten çok güçlü potansiyel­i var. Bu güçlü potansiyel­imizi yılın 365 gününe yayacak şekilde turizmde çeşitliliğ­i artıracak çalışmalar planlıyoru­z. Gerçekten müthiş bir rekabetin olduğu sektörde sadece bir alanda değil farklı alanlarda, turizmin alt bileşenler­inde yapacağımı­z projeler, atacağımız adımlar önem arz ediyor. Son dönemde ön plana çıkan gastronomi ve sağlık turizmi bunların başında geliyor. Bu alanda oluşturula­n istatistik­ler, özellikle gastronomi ve sağlık turizminin katma değerinin diğer turizm çeşitlerin­e göre çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. Güçlü potansiyel­imizin olduğu sağlık alanında bu potansiyel­in fırsata dönüştürül­mesi adına yapılacak çalışmalar önemlidir. İnsan kaynağı ve tesis potansiyel­i olarak güçlü bir altyapımız var. Bunları önümüzdeki süreçte ilimizin ve ülkemizin yararına değerlendi­receğiz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye